Intoxicats lleus per clor vuit infants a les piscines del Parc Central

L'Ajuntament ha obert un expedient a l'empresa concessionària


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la piscina del Parc Central / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la piscina del Parc Central / Foto: Ajuntament

Vuit infants, d'entre cinc i set anys, s'han intoxicat aquest dimecres per clor a les piscines del Parc Central, segons ha confirmat l'Ajuntament. Es tracta d'una intoxicació lleu que ha provocat als infants, que participaven en un casal d'estiu de l'OMET, picors, tos i malestar, fet pel qual han estat traslladats a centres sanitaris, i donats d'alta al migdia. L'Ajuntament ha obert un expedient informatiu a l'empresa concessionària, Teampartners, que gestiona el complex aquàtic. Les instal·lacions ja s'han pogut reobrir.

L'expedient obert pel consistori ha de servir per determinar les causes de la deficiència de manteniment. Tot apunta que la causa hauria estat el mal funcionament d'una de les màquines dosificadores durant la nit d'aquest dimarts, el que hauria provocat un excés de clor a l'aigua de la piscina petita.

L'empresa no hauria fet la corresponent anàlisi diària de l'aigua de la piscina, prèvia a l'obertura del servei, i ha permès l'entrada del grup, que s'ha vist afectat per l'excés de cloració.

Els infants formen part d'un grup que participava en un casal de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET). El grup ha accedit, com és habitual en els casals, abans de l'obertura al públic de l'equipament. Després de banyar-se, alguns dels nens i nenes, han començat a sentir malestar, tos i picors.

Diverses dotacions del SEM, de Protecció Civil, Policia Local, membres de l'OMET, de la regidoria d'Esports, l'empresa concessionària Teampartners, i el mateix regidor d'Esports, Francesc Carol, s'han personat al lloc per atendre els infants. Per protocol mèdic, vuit han estat traslladats amb símptomes lleus a la Mútua Terrassa (6) i al Parc Taulí de Sabadell (2), acompanyats per responsables de l'OMET, com ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler. A les 13:20 hores, dos dels infants ingressats a la Mútua ja han rebut l'alta mèdica, segons ha informat el consistori, que ha explicat que farà seguiment dels infants afectats.


Pere Soler

Els nanos afectats s'han derivat al Parc Taulí i Mútua Terrassa, però no hi ha perill per a ells. S'ha parlat amb les famílies i hi hem actuat segons els protocols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.