Una setantena de persones reclama l'obertura durant l'agost del CAP Valldoreix i el consultori de les Planes

La concentració forma part de la jornada de lluita convocada per Marea Blanca arreu del territori català


  • Comparteix:

La concentració s'ha celebrat davant del CAP de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La concentració s'ha celebrat davant del CAP de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Marea Blanca Sant Cugat, Plataforma de Pensionistes, Plataforma per la reobertura del centre de la Floresta i Plataforma Les Planes per una sanitat pública i de qualitat són els quatre col·lectius de la ciutat han sumat forces aquest dimecres amb una concentració en defensa de la sanitat pública davant del CAP de Valldoreix. Es tracta d'una protesta emmarcada dins de la jornada reivindicativa que s'ha celebrat arreu de Catalunya amb el lema 'Més que mai sanitat pública: sí o sí Atenció Primària', de la mà de Marea Blanca. La setantena de manifestants han reclamat que el CAP Valldoreix i el consultori de les Planes no tanquin portes a l'agost; així com que el centre planenc i el consultori de la Floresta reobrin totalment i no només parcial, com passa ara.

La santcugatenca Montse Espanyol ha estat l'encarregada de llegir el manifest de Marea Blanca a Valldoreix, mitjançant el qual el col·lectiu reclama "als nous governants i responsables sanitaris que entomin l'Atenció Primària com a servei imprescindible per a la població i per a la permanència d'un sistema sanitari públic universal i de qualitat". Això s'hauria de portar a terme amb el compliment de deu accions, entre les quals destaquen la reobertura de tots els CAP i consultoris locals, la recuperació de les visites presencials a criteri del pacient o la recuperació de la metgessa i la infermera de referència.

Durant l'acte, la membre de Marea Blanca de Sant Cugat Roser Casamitjana ha recordat que "aquesta és una lluita que just comença" i que "si no hi participem tots i totes, serà difícil que aconseguim alguna cosa". Per la seva banda, la també membre de Marea Blanca Assun Reyes ha avançat que "tindrem una tardor calenta", en referència a les mobilitzacions que hi ha previstes de cara al pròxim curs.

Malgrat el tancament del CAP Valldoreix a l'agost, sí que es mantindrà aquest espai com a punt de vacunació contra la Covid-19.


Assun Reyes

No tenim res concret però si que sabem que serà una tardor calenta. Preveiem estar al carrer contínuament, ara que la covid ens ho permet. Estarem al carrer un dia i un altre, perquè això no pot ser.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.