L'Ajuntament fa 1.300 certificats d'empadronament per facilitar la normalització de treballadors estrangers


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials reclama que les competències d'immigració siguin de la Generalitat

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials reclama que les competències d'immigració siguin de la Generalitat

Prop de 1.300 persones del nostre municipi podrien acollir-se al procés de normalització de treballadors estrangers que ha engegat el govern espanyol aquest any 2005, segons les dades del padró municipal. De moment, i amb l'objectiu d'evitar col·lapses, l'Ajuntament ha preparat el mateix nombre de certificats d'empadronament ja impresos i signats que es podran recollir a partit d'avui a l'Oficina d'Atenció Al Ciutadà.

L'objectiu de l'Ajuntament és facilitar al màxim la informació i els tràmits necessaris per totes aquelles persones que vulguin acollir-se al procés de normalització extraordinària de treballadors estrangers, aprovat per Reial Decret pel govern espanyol.

Amb aquesta voluntat, i per facilitar l'obtenció del certificat d'empadronament necessari, s'han preparat ja 1.300 certificats impresos i signats que podran recollir-se des d'aquest dilluns a l'OAC donant el nom i presentant el passaport. En el cas de les persones que no constin al padró municipal i que també necessitin el certificat, s'iniciaran ràpidament els tràmits necessaris per expedir aquest document. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, que ha aprofitat per demanar el traspàs de les competències en matèria d'immigració a la Generalitat, ja que segons ha dit, els ajuntaments fan un gran esforç però sense tenir ni competències ni recursos.

Toni Ramon

Reiterar aquesta voluntat política, sense recursos i sense cap conseqüència. El govern s'hauria de plantejar el traspàs de competències a la Generalitat i als Ajuntaments, que patim les conseqüències d'aquests processos.


Des dels sindicats, de la seva banda, han lamentat els problemes i la confusió que estan sorgint en aquest procés. És per això que aquests col·lectius creuen que s'hauria d'allargar el termini de 3 mesos decretat i expressen la seva esperança que s'introdueixin algunes modificacions en el decret. Escoltem Miguel Ángel Turazzini, d'Ajuda Mútua a l’Immigrant de Catalunya (AMIC) d’UGT,

Miguel Ángel Turazzini

Nosaltres creiem que potser s'hauria d'allargar una mica el termini, i potser també, més endavant, es busquen alternatives que no sigui el certificat d'empadronament perquè moltes famílies no es van empadronar per por.


Els sindicats també han lamentat que la resposta dels empresaris no està sent, sembla, tan positiva com s'esperava, i per això fan una crida a que facilitin les coses a aquests treballadors. En aquest sentit, diuen, si no han tingut por de tenir-los contractats de forma il·legal, ara tampoc no en poden tenir per fer-los els papers. Escoltem Núria Alcalà, del Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO.

Núria Alcalà

Demanem als empresaris que col·laborin. Si no han tingut por fins aquest moment, que no en tinguin ara.


Recordem, a més, que l'Ajuntament, amb la col·laboració del CITE i l'AMIC, està fent una campanya informativa dirigida als ciutadans però també als empresaris, a les entitats i als propis treballadors municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.