Doctora Hernández: 'Alguns metges i infermeres dels CAP estan doblant torns per l'augment de contagis de la Covid-19'

La setmana passada es van detectar a Sant Cugat 40 casos positius després de viatges de joves a Menorca

El mòdul Covid del CAP Sant Cugat del carrer La Mina / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 2/jul/21 per Albert Solé

La situació epidemiològica a Sant Cugat del Vallès és actualment una de les pitjors de Catalunya amb un risc de rebrot de quasi 900 punts. Això ha comportat un nivell de tensió en els tres CAP de la ciutat, que han vist com s'han doblat les visites d'urgències amb patologies respiratòries (de 100 a 200 de mitjana al dia), i com estan detectant uns 50 positius cada dia. L'atenció primària ha hagut de buscar durant els dies de Festa Major reforços d'urgència d'auxiliars i administratius, i a més molt del personal sanitari està doblant torns de feina per assumir l'augment de contagis. Tant des dels CAP com des del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Oriental s'apunta l'augment de la interacció social dels joves amb els viatges de fi de curs (40 casos la setmana passada), la revetlla de Sant Joan i la Festa Major, com a motius que expliquen en part les dades.

Així ho explica la doctora Raquel Hernández, directora del CAP Sant Cugat: "Actualment s'han contractat auxiliars per fer PCR, també administratius per donar suport a la gestió de cues i sales d'espera, i alguns professionals estan doblant, perquè metges i infermeres no en trobem per la necessitat que tenim ara".

La doctora Hernández no relaciona directament aquest augment de casos amb la Festa Major de Sant Cugat, que es va celebrar just el cap de setmana passat, sinó amb una combinació de les festes, el Sant Joan, i els viatges de final de curs. De fet, la Cap del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Oriental, Maria Rosa Sala, parla concretament de 40 casos de joves de Sant Cugat relacionats amb viatges de joves a Menorca.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat han fet una crida a la calma i a la responsabilitat dels veïns seguint les restriccions encara vigents.






DECLARACIONS

Raquel Hernández

Hem vist dues coses, augment numero urgències, de 100 a 150 al dia, i ara en fem 100-125 més al dia. I del número de positius, uns 50 al dia des del dia 27.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Raquel Hernández

Actualment s'han contractat auxiliars per fer PCR, també administratius per donar suport a la gestió de cues i sales d'espera, i alguns professionals estan doblant, perquè metges i infermeres no en trobem per la necessitat que tenim ara.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Maria Rosa Sala

De la setmana del 21 al 27 comptem més de 40 casos relacionats amb viatges a Menorca.

Your browser doesn’t support HTML5 audio