Sant Cugat recapta més de 1.100 euros per ajudar a les famílies afectades per l'alzheimer

La Penya Blaugrana i l'Associació Familiar d'Alzheimer han sortejat una samarreta firmada per Leo Messi


  • Comparteix:

El Camp de futbol de la Penya Blaugrana de Sant Cugat ha acollit el llençament dels penals pel sorteig / Foto: Cugat Mèdia

El Camp de futbol de la Penya Blaugrana de Sant Cugat ha acollit el llençament dels penals pel sorteig / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació Familiar d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA-VO) ha recaptat més de 1.100 euros que serviran per ajudar a les famílies afectades per aquesta malaltia en el finançament de cures i tractaments. L'AFA-VO ha celebrat la jornada 'Accions solidàries per l'Alzheimer' aquest dissabte amb l'organització de quatre paradetes en llocs estratègics de la ciutat per conscienciar la població sobre aquesta malaltia degenarativa. La Penya Blaugrana de Sant Cugat ha celebrat un sorteig d'una samarreta del Barça firmada pel capità del Barça, Leo Messi. El Coral de Sant Medir ha animat l'ambient de la paradeta de la plaça d'Octavià amb les seves actuacions.

Els participants del sorteig de la samarreta de Leo Messi han comprat una butlleta al camp de futbol de la Penya Blaugrana de Sant Cugat, on tenien l'oportunitat d'aconseguir un segon tiquet si marcaven dos penals a un porter de la Penya. El guanyador de la samarreta del Barça ha estat Èric Fontgivell.

La presidenta de l'Associació de Famílies de malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental, Anna Fitó, explica que l'alzheimer és un problema que "afecta la societat en general" ja que poca gent s'escapa de patir un cas a la seva família. Fitó explica que el pitjor d'aquesta demència és que els malalts "es quedin asseguts al sofà amb la mirada perduda". La presidenta de l'AFA-OV apunta que és important parlar a les famílies "com volem ser cuidats i tractats" quan siguem grans o patim algun tipus de demència.

El president de la Penya Blaugrana de Sant Cugat, Josep Maria Félez, es mostra satisfet per la recollida de diners del sorteig, però demana a l'Ajuntament que hi hagi una major "unificació de les activitats de les associacions de la ciutat" per tenir una major participació i impacte.

Per contribuir amb donacions a la jornada 'Accions solidàries per l'Alzheimer' i ajudar a les famílies afectades per la malaltia podeu enviar fons al compte corrent, ES 57 2100 4547 2522 0011 0343, de l'Associació Familiar d'Alzheimer del Vallès Occidental:






Anna Fitó

Un malalt d'alzheimer necessita ser cuidat i a mesura que passa el temps cada vegada més, a més sol passar quan el cuidador té els mateixos anys que la persona malalta.

Josep Maria Félez

Faig una valoració crítica perquè a Sant Cugat no hi ha una unificació de calendaris de les diferents associacions de la ciutat que faria que arribés a més gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.