Inaugurat el HUB Sant Cugat per aparcar bicicletes de manera segura i gratuïta

El punt d'estacionament, ubicat al Mira-sol Centre Comercial, és un projecte conjunt de l'Ajuntament, l'AMB i FGC


  • Comparteix:

Sant Cugat ha posat en marxa, aquest dilluns, una prova pilot per fomentar la intermodalitat entre tren i bicicleta a l'hora de planificar desplaçaments. Es tracata del nou HUB Sant Cugat, ubicat al Mira-sol Centre Comercial, al costat de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat, i que està gestionat a través del sistema Bicibox, amb espai per aparcar de manera gratuïta i segura 18 bicicletes. Aquest és un projecte conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'Ajuntament de Sant Cugat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

El HUB Sant Cugat també disposa d'un sistema de transport de mercaderies lleugeres en bicicleta disponible per a tots els usuaris per impulsar l'ús de vehicles no contaminants i poder fer el recorregut entre botigues o portar la compra fins a casa. Esperen que la prova pilot del HUB Sant Cugat sigui un èxit per poder-lo estendre a altres estacions d'FGC.

La presidenta d'FGC, la santcugatenca Marta Subirà, ha explicat durant la presentació de la prova pilot que el HUB correspon a la unió d'administracions, empreses, universitat i projectes europeus. Per la seva banda, el director de Mobilitat de l'AMB, Joan Maria Bigues, ha apuntat que aquest estil de recinte és "molt prometedor de cara al futur", ja que es pot situar en un lloc com el de Mira-sol, "amb activitat i a prop d'una estació". A més, Bigues ha remarcat que és un espai per deixar les bicicletes de forma segura perquè "està vigilat amb càmeres" i, per accedir-hi, cal la targeta de Bicibox, per la qual cosa "queda registrat" cada persona que "entra, manipula i surt".

El HUB Sant Cugat forma part d'un projecte europeu, però també és un pas més en les accions locals per fomentar la mobilitat sostenible i lluitar contra el canvi climàtic. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat i Transport de l'Ajuntament de Sant Cugat, José Gallardo, que ha remarcat que el HUB pot "complementar tot l'esforç" que es fa des del Pla d'Emergència Climàtica per "potenciar la mobilitat sostenible".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha emfatitzat que el repte és "convèncer la ciutadania". No només perquè facin ús del HUB, afegeix, sinó també perquè siguin conscients que cal "canviar la nostra manera de viure" si volem fer "una lluita efectiva" contra el canvi climàtic.








Marta Subirà

És una mostra d'aquesta voluntat de treball en conjunt entre diferents administracions. En aquest cas, AMB, l'Ajuntament de Sant Cugat i FGC, per tant, el Govern de la Generalitat; però també amb empreses, universitats i projectes europeus.

Joan Maria Bigues

És molt prometedor de cara al futur perquè és un recinte que es pot situar en un llocs com aquest, amb activitat,i a prop d'una estació. Està vigilat amb càmeres i només hi pot accedir qui té la targeta de Bicibox i queda registrada la persona que entra, manipula i surt.

José Gallardo

Per fi hem aconseguit poder inaugurar el HUB i complementar tot l'esforç que estem fent des del pla d'emergència climàtica, amb l'Alba Gordó, per potenciar la mobilitat sostenible. Tenim aquest HUB que pot ser un centre intermodal per potenciar la modalitat sostenible.

Mireia Ingla

El repte que tenim és de convèncer la ciutadania, no només que faci ús d'aquest HUB i les seves derivades, sinó que és imprescindible que canviem el nostre xip, la nostra manera de viure si volem fer una lluita efectiva contra aquest canvi climàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.