L'oci nocturn en espais interiors torna a tancar

El Govern posa noves restriccions a l'oci multitudinari per fer front al repunt de casos de Covid-19


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Govern ha decidit tornar a tancar l'oci nocturn en espais interiors a partir d'aquest divendres, és a dir, només podran obrir les zones a l'aire lliure. També limitaran els esdeveniments musicals de més de 500 persones previstos a peu dret -sense assignació de seient-, als quals només es podrà assistir amb un test antigen de les últimes 12 hores o presentant un certificat de vacunació o d'immunitat. L'horari màxim de l'oci es manté fins a les 3 de la matinada. Així, el Govern prorroga les mesures aprovades fins ara 15 dies més i hi afegeix aquestes mesures que frenen la desescalada en les restriccions anti-Covid.

"Ara toca tirar enrere", ha dit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, davant l'augment exponencial de contagis entre els més joves.

Es tracta de donar resposta a la cinquena onada de la Covid-19, que afecta especialment les franges més joves i el Govern atribueix, entre d'altres, a la major interacció social en l'oci i en les festes de final de curs.

Una resposta que manté les mesures en vigor per a tots els sectors i que s'amplien amb dues condicions més que afecten l'oci nocturn i les activitats musicals.

  • Els espais tancats d'establiments d'oci nocturn no poden obrir, només es poden obrir els espais a l'exterior de bars musicals i discoteques.
  • Els esdeveniments de caire musical de més de 500 persones previstos sense seient assignat o amb pista de ball han d'incorporar en els protocols de seguretat control d'accés amb test d'antígens duts a terme les 12h anteriors o certificat de vacunació o d'immunitat per haver superat la malaltia. En aquestes activitats és obligatori l'ús de la mascareta durant tot l'esdeveniment.


  • Respecte la resta d'activitats culturals, com teatres, cinemes i concerts en espais tancats; es mantenen les mesures com fins ara. És a dir, amb seient, els aforaments marcats i les normes establertes.

    El Govern també recomana mantenir l'ús de la mascareta tant en espais interiors com exteriors i garantir la distància de seguretat, tot i que recorda que és competència del govern espanyol regular la seva obligatorietat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.