Joan Carles Busquets (Assemblea LGTBI+ Sant Cugat): 'L'agressió a Sant Cugat ens ha agafat per sorpresa, estem espantades'

El col·lectiu alerta d'una "onada" d'agressions els darrers mesos "avalades pels discursos de la ultradreta"


  • Comparteix:

L'assemblea LGTBI de Sant Cugat va organitzar els actes del 28-J a la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

L'assemblea LGTBI de Sant Cugat va organitzar els actes del 28-J a la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

L'Assemblea LGTBI+ Sant Cugat alerta de l'onada d'agressions contra el col·lectiu en els últims mesos i posa èmfasi en la importància de visibilitzar aquests casos i lluitar perquè els agressors deixin de tenir 'impunitat'. El col·lectiu reconeix que és la primera vegada que es troben amb una situació com la de l'agressió per Festa Major a Sant Cugat i que els 'ha agafat per sorpresa' i estan 'espantades'. Expliquen, això sí, que un dels objectius de l'assemblea és, precisament, crear un espai de cures i d'acollida per donar suport a les víctimes.

Ho ha explicat a Cugat Mèdia un dels membres de l'assemblea, Joan Carles Busquets, que també ha afegit que el fet que passin aquestes coses a l'àmbit més local "fa que la gent es posi més en guàrdia". "Fins que no passen coses com aquesta, la gent no ho veu preocupant", assegura Busquets, que diu que el de Sant Cugat és "un exemple més" que "demostra que encara cal fer molta feina, també a la ciutat".

Segons dades de l'Observatori contra l'Homofòbia facilitades per l'assemblea, des de gener de 2021 es comptabilitzen 113 agressions homòfobes a Catalunya, específicament contra homes gais. Els "discursos d'odi" de la ultradreta, segons Busquets, són un dels factors que "obre portes" i "dona impunitat" als agressors, que se senten "empoderats" per utilitzar la violència. Des de l'assemblea també apunten al fet que l'"onada" d'agressions lgbifòbiques també es pot deure a la major visibilitat del col·lectiu i, també, d'aquestes agressions.


Joan Carles Busquets

Fins que no passen coses com aquesta, la gent no ho veu com una cosa preocupant. Sempre hem d'escoltar que ja estem molt bé, que tenim molts drets. I això demostra que no és així i que a la ciutat cal molta feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.