Sant Cugat planta cara a la LGTBI-fòbia: 'La diversitat no és cap amenaça; la ignorància, sí'

250 persones es concentren a Sant Cugat contra les agressions LGTBI-fòbiques


  • Comparteix:

Unes 250 persones, segons fonts municipals, s'han concentrat, aquest dimarts, davant de l'ajuntament, per protestar contra la violència LGTBI-fòbica. A la concentració, convocada per l'Assemblea LGTBI+ Sant Cugat, també hi ha participat Àngel Exojo, el jove de 19 anys que ha denunciat que va patir una agressió homòfoba a Sant Cugat durant la Festa Major. 'El que vaig viure no us ho puc explicar, perquè no me'n recordo, i no us podeu ni imaginar la impotència que sento', ha confessat Àngel en un parlament on també ha aprofitat per recordar que 'la diversitat no és cap amenaça; la ignorància, sí'.

A banda de l'agressió a Sant Cugat, a l'acte també s'ha condemnat l'assassinat de Samuel a La Corunya, per qui s'ha fet un minut de silenci, i s'ha realitzat la lectura d'un manifest per part de la membre de l'Assemblea LGTBI Cristina Mur. El text ha posat èmfasi en la importància de rebre el suport de persones que no són del col·lectiu i ha recordat que "no cal ser gai, lesbiana, bisexual, trans, intersexual, queer o persona no binària per respectar i defensar l'existència de l'altre i els seus drets fonamentals".

Finalment, tant des del manifest de l'Assemblea com en les declaracions del mateix Àngel, s'ha criticat el tracte que va rebre el jove per part dels Mossos d'Esquadra en el moment de posar la denúncia. "Em vaig sentir de tot menys còmode i acompanyat", ha confessat el jove abans de preguntar-se "què ha de passar perquè això es condemni com una agressió homòfoba? M'haig de morir, com en Samuel?".

Declaracions institucionals
La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha explicat que des de l'Ajuntament han ofert el seu suport a l'Àngel i que han posat a la seva disposició tots els recursos i serveis municipals. Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha assegurat que des del consistori encara no es té cap dada sobre la identitat dels agressors, tot i que ha recalcat que estan "a la disposició dels Mossos d'Esquadra per poder-los localitzar".






Àngel Exojo

Quan vaig anar als Mossos d'Esquadra em vaig sentir de tot menys còmode i acompanyat. Què ha de passar perquè això es condemni com una agressió homòfoba? M'haig de morir, com en Samuel? Una agressió tant pot ser verbal com física. La meva, per sort, ha estat física però no mortal.

Cristina Mur

No cal ser gay, lesbiana, bisexual, transexual, intersexual, queer o persona no binària per respectar i defensar l'existència de l'altre i els seus drets fonamentals.

Gibert - Carol

Posar-li al seu abast, com així vam fer, tots els recursos que tenim. Nosaltres estem a la disposició dels Mossos per poder localitzar els agressors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.