Desarticulada a Sant Cugat una banda criminal dedicada a la venda de contractes ficticis

La Policia Nacional ha detingut 6 persones presumptament implicades


  • Comparteix:

Moment de les detencions de la Policia Nacional / Foto: Policia Nacional

Moment de les detencions de la Policia Nacional / Foto: Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat a Sant Cugat una organització criminal que presumptament es dedicava a la venda de contractes ficticis per regularitzar estrangers i obtenir prestacions econòmiques. Els responsables oferien aquests contractes laborals, principalment com a treballadors de la llar, per als quals els interessats arribaven a pagar fins a 8.000 euros, segons ha explicat el cos policial. Fruit de l'operació, s'han detingut sis persones i 17 més estan investigades per exercir presumptament com a falsos contractants, fet pel qual podien cobrar fins a 3.000 euros per contracte.

La investigació es va iniciar al gener del 2020 arran de diferents expedients de sol·licitud d'autorització de residència que presentaven indicis de ser fraudulents. A tots ells, uns 40, constava que estaven tramitats per la mateixa persona amb despatx professional a Sant Cugat, que funcionava com a assessoria per tramitar expedients d'estrangeria.

Els investigadors van poder concloure que darrera dels fets hi havia un grup format per sis persones, amb vincles laborals o d'amistat entre ells. D'aquests, tres serien els cervells de la trama i els altres tres tenien la funció de captar clients entre els seus compatriotes.

Així, a través de captadors contactaven amb ciutadans estrangers en situació irregular. Una de les principals responsables de la trama venia els contractes a canvi d'uns 8.000 euros. L'organització hauria obtingut uns 320.000 euros d'aquesta manera.

Els responsables de la trama captaven també als suposats empleadors, amb qui tenien algun tipus de relació anterior i a que oferien la possibilitat d'aconseguir fins a 3.000 euros per oferir-se a contractar a un estranger que en cap cas acabaria treballant per a ell.

Després d'obtenir el permís de residència i figurar dos mesos d'alta a la Seguretat Social, el donaven de baixa per no haver de pagar les cotitzacions de la Seguretat Social.

Els sis detinguts estan acusats de delictes de falsedat documental, contra els drets dels ciutadans estrangers i pertinença a organització criminal. Els 17 investigats, veïns de Sant Cugat i Cerdanyola, també ho són per delictes de falsedat documental i contra els drets dels ciutadans estrangers.

En el registre fet al despatx de Sant Cugat es va trobar documentació relacionada amb la investigació, que es continua analitzant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.