Els alumnes de primària de Sant Cugat reben el Premi de Narrativa Infantil

Enguany també s'han repartit els premis de l'edició del 2020, ja que no es va poder fer a causa de la pandèmia


  • Comparteix:

Part dels guanyadors del Premi de Narrativa Infantil de Sant Cugat / Foto: localpres

Part dels guanyadors del Premi de Narrativa Infantil de Sant Cugat / Foto: localpres

La literatura ha tornat a omplir el Celler Modernista de Sant Cugat aquest dimecres, per repartir els guardons del Premi de Narrativa Infantil de la ciutat. A l'acte s'ha fet entrega dels premis de cada categoria: 3r, 4t, 5è i 6è de primària. Per a cadascuna, hi ha hagut quatre o cinc finalistes, una menció especial i un primer premi. I això s'ha fet per partida doble, ja que s'han repartit tant els premis de la 16a edició del concurs, com de la 15a, que no es va poder celebrar per culpa de la situació sanitària.

En la categoria de 3r de primària, el primer premi ha estat per a Sofia Duque, de l'Escola Gerbert d'Orlhac, que ha escrit 'El meu primer hivern'. I en l'edició del 2020, el jurat va premiar l'obra 'El gatet Run-Run' de Marc Inglés, de la mateixa escola. Quan a la de 4t de primària, el jurat ha considerat que Jordi Capilla de l'Escola Gerbert d'Orlhac mereixia el primer premi, per 'L'enigma de l'arquitecte Gaudí'. L'edició del 2020 va premiar Lola Vila del Col·legi El Pinar.

Pel que fa a la categoria de 5è de primària, el primer premi del 2021 ha estat per Markos Caballero, de l'Escola Gerbert d'Orlhac. I el del 2020, per Sara Navarro del mateix centre. A 6è de primària, el primer premi ha estat enguany per Sara Martínez, de l'Escola Pins del Vallès, autora de 'Viatge a la inspiració'. El primer premi de l'edició de l'any passat s'ha entregat a Ariadna Almeda, de l'Escola Gerbert d'Orlhac, per 'Claire i Leonardo'.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, s'ha dirigit als alumnes i les seves famílies, i en el seu discurs ha explicat que ha notat una visió optimista en la majoria de relats que ha llegit: "Volem donar la volta a les coses amb una visió optimista, i d'això els infants en sabeu molt".

En total, 761 alumnes de 13 centres diferents s'han presentat a aquest concurs literari.


Pilar Gorina

És un típic que els contes t’ajudin a entendre que a les coses se’ls pot donar la volta i es pot trobar una manera de resoldre. És a dir que els contes solen tenir un bon final, optimista sobretot



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.