L'Hospital General obre la unitat de cardiologia a professionals externs per millorar l'especialització

El centre situat a Sant Cugat ha inaugurat l'Institut Obert de Cardiologia, que vol ser "referent" al Vallès per a les patologies cardiovasculars


  • Comparteix:

Un dels espais de la nova unitat / Foto: Localpres

Un dels espais de la nova unitat / Foto: Localpres

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha inaugurat oficialment el seu Institut Obert de Cardiologia, una unitat que vol ser referent al territori per al tractament de pacients amb patologies cardiovasculars i en el qual col·laboren professionals externs, que també treballen en altres centres. L'objectiu és agrupar els millors especialistes per millorar la qualitat del servei i la transversalitat, i estar preparats per les necessitats concretes de la població de Sant Cugat, 'extremadament jove' en comparació amb municipis de l'entorn.

Es tracta d'un espai d'atenció integral i personalitzada que busca l'excel·lència per prevenir, diagnosticar i resoldre qualsevol problema cardiovascular. La unitat dona un servei multidisciplinari: cardiologia clínica, cirurgia cardíaca, hemodinàmica, electrofisiologia i arrítmies, imatge cardíaca avançada, rehabilitació i patologia cardíaca estructural, tot plegat amb els millors especialistes. Ho ha explicat el director de l'HUGC, el doctor Xavier Mate, que també ha destacat la particularitat de la població de Sant Cugat, que per la seva edat mitjana inferior a altres ciutats fa que sigui més procliu a unes cardiopaties i no d'altres.

A la inauguració hi han assistit l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la regidora de Salut, Gemma Aristoy, que s'han reunit amb l'equip directiu del centre hospitalari i han visitat les instal·lacions d'aquesta nova unitat. Ingla ha agraït la invitació i ha posat en valor la tasca de l'hospital per donar un servei "de proximitat" a Sant Cugat, que té en compte les necessitats de la població en tot allò que fan. L'alcaldessa també n'ha destacat la "voluntat d'humanització" i de posar al centre el tracte amb el pacient, un factor "molt important, ara més que mai". De fet, Ingla ha agraït també la feina del centre i els seus professionals en relació amb la pandèmia de la Covid-19, la seva col·laboració, i ha reiterat la demanda a Salut de fer cribratges a la ciutat per continuar lluitant-hi plegats.

Actualment, aquest servei registra més de 7.600 consultes anuals, 22.200 proves i 5.600 estàncies hospitalàries, amb prop d'un miler d'intervencions d'hemodinàmica, 264 d'electrofisiologia i 54 cirurgies cardíaques. Unes xifres que des del centre santcugatenc esperen doblar en els propers tres anys gràcies a aquesta nova unitat.




Xavier Mate

No es tracta que siguin genèticament teus, es tracta de tenir els millors encara que els puguem compartir. L’especialització de la cardio necessita que el professional en sàpiga molt bé per la suma de la seva experiència, no només pel que fa a l’hospital. I això fa un increment qualitatiu en l’especialització i un control en la transversalitat.

Mireia Ingla

Adequen tot allò nou que fan a la humanització de l’hospital i al tracte singular amb el pacient, i això és molt important. Tenen molt bons professionals, i això és una evidència, bons instruments, però sobretot la voluntat del bon tracte amb els pacients, que és el que ara necessitem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.