Més canalla, menys por, però sense abaixar la guàrdia: així són els casals d'aquest estiu a Sant Cugat

Cugat Mèdia ha visitat tres propostes per conèixer com s'estan desenvolupant en aquest segon estiu on la Covid-19 segueix present


  • Comparteix:

Per segon any consecutiu la pandèmia marca el transcurs dels casals d'estiu de Sant Cugat. Totes les propostes adopten i segueixen les mesures per minimitzar el risc de contagis; això vol dir que els infants no poden deixar de portar la mascareta, ni de vigilar amb les distàncies de seguretat, sobretot en entorns tancats. Cugat Mèdia visita el casal d'arts plàstiques de Pou d'Art, el de teatre de La Unió i el d'atletisme de l'OMET per veure com funcionen en aquest segon estiu de restriccions.

Pou d'Art ofereix un ampli ventall de propostes artístiques i plàstiques dividides en diversos tallers. La seva responsable, Maria Fabre, explica que enguany no ha notat un increment d'inscripcions respecte a l'any anterior. De fet, assegura que l'estiu de 2020 va haver-hi un ''boom'' perquè ''tothom tenia ganes de sortir i fer coses''. Aquest estiu ha pogut ampliar el nombre d'infants per grup i alguns, fins i tot, segueixen el taller des de casa. ''D'aquesta manera, si un dels nens s'ha de confinar o bé, viu fora de Sant Cugat, pot fer el taller'', explica Fabre.

Un dels tallers de l'espai Pou d'Art
Un dels tallers de l'espai Pou d'Art / Foto: Cugat Mèdia


Els tallers de Teatre Sílvia Servan sí que han notat un augment de nens i nenes als seus casals aquest estiu. ''Hi ha més confiança gràcies a les vacunes. Hem notat més inscripcions respecte a l'any passat'', assegura una de les professores dels casals Anna Enrich. Aquest és el primer any en què s'han traslladat a les noves instal·lacions del Teatre La Unió. Per prevenir contagis els nens i nenes porten en tot moment la mascareta i les sales es mantenen ventilades constantment.

Aquest any el casal de teatre s'ha pogut fer a La Unió
Aquest any el casal de teatre s'ha pogut fer a La Unió / Foto: Cugat Mèdia


Una mica més diferent és la jornada dels infants que s'han apuntat al casal d'atletisme de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET). I és que la normativa actual permet treure's la mascareta quan es fan activitats a l'aire lliure. Això sí, ''els recordem que s'han d'anar posant gel hidroalcohòlic, i que no poden compartir ni l'entrepà ni les cantimplores'', ha afirmat el coordinador del casal, Sergi Solivelles.

A l'aire lliure. L'únic moment en què els joves es poden treure la mascareta
A l'aire lliure. L'únic moment en què els joves es poden treure la mascareta / Foto: Cugat Mèdia


El casal d'atletisme de l'OMET és una de les propostes amb més nombre d'inscrits. Aquest estiu s'hi han apuntat 1.070 nens en total i cada setmana hi passen prop d'una cinquantena. ''A mitjans de juliol és quan hi ha més nanos, a mesura que passen les setmanes i les famílies marxen de vacances en tenim menys'', explica Solivelles. El coordinador de l'OMET assegura que el nombre d'inscrits de l'estiu de 2020 al de 2021 no ha sofert un canvi significatiu, però si en comparació a l'època prepandèmica.

El casal de l'escola Turó de Can Mates torna a obrir portes

Després d'una setmana clausurat per l'explosió de casos de coronavirus entre els infants (9 grups confinats), l'organització ha confirmat a Cugat Mèdia que aquest dilluns reprenen l'activitat amb els nens i nenes que no formaven part de cap grup confinat, a qui se'ls està realitzant tests d'antígens. Per la seva banda, als alumnes que sí que formaven part d'un grup confinat se'ls farà una PCR. L'organització valora haver pres la decisió de tancar el casal durant una setmana perquè d'aquesta manera han pogut frenar la cadena de transmissió del virus.






Maria Fabre

Permet que els nens confinats puguin seguir el taller i no perdin la inscripció. Si no poden venir l'enviem, i si són de Sant Cugat el poden passar a recollir.

Anna Enrich

Tot i que estem veient un increment de contagis, hi ha més confiança gràcies a les vacunes. S'ha notat un increment de les inscripcions respecte a l'any passat.

Sergi Solivelles

Ara, amb la nova normativa, les activitats a l'aire lliure les podem fer sense mascareta. Abans de començar el torn els hi donem una sèrie d'instruccions perquè els hi hem d'estar a sobre, no deixen de ser nens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.