Sant Cugat, el municipi amb més temps d'espera per a l'obtenció de llicències d'obres

Segons una enquesta del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, la mitjana és de gairebé 13 mesos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'Ajuntament de Sant Cugat triga una mitjana de 13 mesos entre la presentació d'una llicència d'obra i la seva concessió. Així ho indica una enquesta realitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que situa Sant Cugat com el municipi amb un major temps d'espera. La mitjana catalana se situa als 7,4 mesos, una xifra que ha empitjorat respecte a fa dos anys, que era de 5,6 mesos.

L'equip de govern ja ha reconegut aquesta problemàtica, fet pel qual va activar un pla de xoc per millorar els terminis. De fet, el mateix consistori xifra en 15 mesos la tramitació de les llicències d'obres. Una situació que atribueix a "la precarietat del servei" que s'ha agreujat en l'últim any per l'acumulació de sol·licituds i de baixes. La mateixa alcaldessa, Mireia Ingla, va explicar al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia que es tracta d'una situació que es van trobar quan van entrar al consistori i que no han pogut solucionar en aquests dos anys, tot i que espera que les mesures aplicades donin resultats.

A Sant Cugat, el segueixen en retard els municipis de Cardedeu i Castellbisbal, amb prop de 12 mesos. El Vendrell, el Prat de Llobregat, Badalona, Rubí, Mataró, Sitges, Palafrugell i la Roca del Vallès oscil·len entre els 11 mesos i els 9 mesos, i les capitals de demarcació també presenten temps d'espera similars: Barcelona està a poc més de 8 mesos de mitjana, Tarragona a gairebé 9, Lleida a una mica més de 6 mesos i Girona a 7.

Per al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, aquests retards afecten el visat de projectes i, per tant, impliquen endarreriments en l'inici de les obres. Un fet que veuen amb "preocupació" per les conseqüències que a mig i llarg termini pot tenir, sobretot pel que fa a l'aturada de les inversions o la desviació dels projectes cap a zones on aquesta problemàtica no es doni.

Des de l'entitat professional, proposen treballar per a la simplificació i agilització dels processos administratius per a l'obtenció de llicències posant a l'abast dels ajuntaments eines facilitadores com són els Informes d'Idoneïtat Tècnica i l'impuls de la plataforma de gestió permisos d'obres amb la homogeneïtzació dels tipus de llicències i la documentació tècnica demanada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.