L'aFFac critica que dues famílies de Sant Cugat s'han quedat sense plaça a la seva escola de proximitat

Alerten que hi ha una tercera família a qui han separat els germans en dues escoles diferents


  • Comparteix:

L'aFFac creu que no es tracta dels únics casos / Foto: Arxiu

L'aFFac creu que no es tracta dels únics casos / Foto: Arxiu

Les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFac) alerten que dues famílies de Sant Cugat s'han quedat sense plaça a la seva escola pública de proximitat i una tercera ha hagut de matricular els seus fills en centres diferents. La directora de l'aFFac, Lidón Gasull, veu complicat trobar una solució per a aquestes dues primeres famílies perquè l'administració està complint amb la normativa. En canvi, per al cas de l'altra família, creu que es podrà solucionar perquè la normativa ja preveu que els germans estiguin en un mateix centre.

La solució que ha ofert Serveis Territorials a les dues primeres famílies ha estat traslladar els infants a l'escola l'Olivera. La primera de les opcions d'una d'aquestes famílies era l'escola Turó de Can Mates, mentre que la de l'altra era l'institut-escola Catalunya.

L'altra problemàtica que s'ha detectat ha estat el cas d'una família a qui han separat els germans. Un està matriculat a l'escola Pins del Vallès, mentre que els altres dos ho estan a l'escola Pi d'en Xandri, totes dues pertanyents a la zona B i amb una distància de poc més de dos quilòmetres entre una i altra. En aquesta última situació Gasull ha afirmat que la família espera una resolució per part de Serveis Territorials el 14 de juliol.


Lidón Gasull

Els nens poden escolaritzar-se, d'acord amb la normativa, a qualsevol escola de la zona A, i aquí és on hi ha el problema perquè l'administració assegura que ja compleix mentre l'escola que t'assigni sigui dins la teva zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.