El 13 i 14 de juliol, cribratge massiu als santcugatencs nascuts el 2001, 2002 i 2003

El PAV3 acollirà aquest cribratge que hauria d'ajudar a frenar l'increment de contagis


  • Comparteix:

Imatge del PAV3, a la rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del PAV3, a la rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Els joves nascuts els anys 2001, 2002 i 2003 podran participar en el cribratge massiu del PAV3 de la rambla del Celler, dimarts i dimecres 13 i 14 de juliol. El fort increment de contagis que està patint Sant Cugat aquests últims dies entre la població més jove de la ciutat, ha promogut un acord entre el Departament de Salut i l'Ajuntament per a realitzar aquests cribratges.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha recordat que la nova variant de la Covid-19 "és molt contagiosa i afecta la franja més jove de la població". En aquest sentit, l'alcaldessa ha expressat que "tot això ens està passant perquè som una ciutat molt jove", ja que, segons ha dit Ingla, "a Sant Cugat una tercera part de la població té menys de trenta anys".

Ingla ha assegurat també que ja va mostrar la seva preocupació pels alts índexs de contagis, dilluns passat, al conseller de Salut. De la mateixa manera, ha dit que va posar a la disposició del Departament els equipaments municipals per dur a terme cribratges o vacunacions dirigides específicament als joves. No ha estat fins avui, per això, que des del Departament de Salut s'ha confirmat que es durien a terme els cribatges.

Els detalls sobre la logística d'aquests cribratges es comunicaran dilluns, de manera que de moment no se sap si els joves seran convocats d'alguna manera o podran assistir sense cita prèvia al PAV3. Les recomanacions per a tota la població són tornar a fer ús de la mascareta "a tot arreu", segons paraules de l'alcaldessa, fer-se una PCR en cas de trobar-se malament i "sobretot, complir els confinaments quan has sigut un contacte estret".

L'alta incidència de la Covid-19 al municipi, que en aquests moments comptabilitza una incidència de risc de rebrot de 2.758 i una velocitat de propagació (Rt) de 2,82, també ha obligat a cancel·lar diverses activitats i a incrementar la presència policial i de Protecció Civil per evitar aglomeracions. A més, l'Ajuntament ha fet una crida a tota la població per tenir la màxima prudència i prendre totes les mesures de protecció davant del virus.


Mireia Ingla

Som la ciutat amb més gent jove i per aixo ens està passant el que ens està passant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.