Què podem fer amb família aquest estiu a Sant Cugat?

Cugat Mèdia us fa algunes propostes interessants per fer en grup durant els mesos de juliol i agost


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la biblioteca de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la biblioteca de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Cugat Mèdia recomana aquest estiu una sèrie d'activitats interessants per fer en família o en grup a Sant Cugat. La tècnica i gestora de Cultura de l'Ajuntament Maria Farriol fa un petit tast d'aquelles que són més interessants. La majoria són gratuïtes i cal fer una inscripció prèvia per apuntar-s'hi, ja que aquest any s'han reduït els aforaments per la pandèmia.

ESCOLTA-HO

Una de les principals propostes és un 'escape room' que organitza el Museu del Monestir de Sant Cugat. Les criatures poden anar acompanyats pels seus familiars en aquesta activitat que consisteix a anar escanejant una sèrie de codis QR distribuïts per tot el museu, on l'objectiu és resoldre un seguit d'enigmes que permetran trobar el tresor al mateix temps que aprenen curiositats sobre la història de la ciutat. El museu es pot visitar aquests mesos de juliol i agost entre les 10.30 h i les 13.30 h i de 16 h a 19 h de dimarts a dissabtes i de 10.30 h a 14.30 h els diumenges i festius. L'entrada és gratuïta.

Una altra proposta interessant és l'exposició 'Salvar la terra per erradicar la pobresa', organitzada per la Fundació Vicente Ferrer. Es pot visitar a la Biblioteca Gabriel Ferrater fins al 27 d'agost. L'exposició tracta sobre dues famílies camperoles de l'Índia i de com el canvi climàtic està afectant aquelles regions i, per tant, afecta el seu mitjà de vida. La fundació ha ajudat aquestes famílies amb la instal·lació de sistemes de reg i estructures hídriques que han ajudat a pal·liar aquestes sequeres. A la mostra hi ha 28 fotografies que il·lustren la realitat que s'està vivint en aquesta part de l'Índia.

Una altra activitat per a tota la família és el taller infantil 'Llegim en família. Naturalistes'. L'activitat està pensada per a infants d'entre 6 i 10 anys i té lloc el 18 de setembre a les 11 h a la Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona. Per assistir-hi cal inscripció prèvia a través del correu electrònic de la biblioteca: bibliotecamp@santcugat.cat, o a través del telèfon 93 565 70 97.




Maria Farriol

Al mes de juliol hi ha una exposició que es diu "Salvar la terra per erradicar la pobresa". Està produïda per la Fundació Vicenç Ferrer. És veritat que no està directament dirigida als infants però és una exposició molt bonica que es pot fer amb l'infant acompanyat de la família i que li pugui anar explicant una mica en què consisteix aquesta exposició. La podem veure del 19 de juliol al 27 d'agost.

Maria Farriol

De cara al Museu, el Museu de Sant Cugat en aquests moments està fent una cosa molt interessant en el qual a través d'una app que hem creat, les famílies poden anar al claustre i mitjançant un mòbil o una tauleta van escanejant diferents codis QR que estan amagats i han de resoldre diferents reptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.