Un santcugatenc presideix l'associació de sumillers de Barcelona, que organitzarà una trobada mundial el 2007


  • Comparteix:

L'Associació Catalana de Sumillers, que compta amb el santcugatenc Josep Baeta com a president del col·lectiu a Barcelona, ha aconseguit finalment que el concurs mundial de sumillers que es celebrarà l'any 2007, es faci a la capital catalana. Al certamen, que es disputaven també Madrid i València, hi seran presents personalitats del món de la gastronomia, i suposarà una bona oportunitat per donar a conèixer els productes catalans a nivell internacional.

Al concurs, organitzat per l'Associació Internacional de Sumillers cada tres anys, hi estaran representats els millors sumillers de 50 països i hi assistiran especialistes de tot el món. La candidatura de Barcelona per organitzar el concurs l'any 2007 s'ha imposat finalment a Madrid i València, tot i el teòric desavantatge amb el que, en principi, partia l'opció catalana, tal i com explica el santcugatenc Josep Baeta, president dels sumillers de Barcelona.

Josep Baeta

Va ser un esforç molt gran per part del president de sumillers de Catalunya, Jordi Bort, per què partiem amb desventatge per tot el que està rodejant actualment el vi català, el cava, i tota aquesta polèmica que va haver-hi dies enrera


Per Baeta, la presència de la premsa especialitzada, de bodegues i dels presidents de sumillers de tot el món és un molt bona oportunitat per Catalunya per assentar-se a l'elit de la gastronomia, no només amb els millors cuiners, sinó també amb els millors complements. L'escoltem.

Josep Baeta

És una oportunitat d'or per què es coneguin tots els vins catalans. Quan es parla d'un bon vi es parla d'un Borgonya i un Rioja, però no es parla de grans vins catalans, i és un bon moment per donar-li una bona empenta per què els millors del món els coneguin, els tastin i puguin opinar


Al concurs, on es nomenarà el Millor Sumiller del Món, s'hauran de superar diverses proves, com identificar productes servits en copa, identificar i encendre cigars i decantar un vi. Abans, però, s'han d'escollir els millors sumillers de cada país, i el campionat de Catalunya es celebrarà el proper mes de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.