Crida a la prudència per l'elevat risc d'incendi forestal

Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per incendis per la previsió de vent i la baixada de la humitat els propers dies


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un incendi a Collserola / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un incendi a Collserola / Foto: ACN

Protecció Civil alerta de l'elevat risc d'incendi forestal els propers dies per els condicions meteorològiques i fa una crida a la prudència a la ciutadania per minimitzar-lo. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu entrada de vent (principalment de tramuntana i mestral, als extrems nord i sud de Catalunya) des d'aquest dilluns i fins dimecres, i per això la Generalitat ha activat el pla d'emergències per incendis forestals INFOCAT. Paral·lelament, es preveu una baixada de la humitat per sota del 40%. Protecció Civil demana evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle, encara que sembli apagada. Sant Cugat, entre d'altres municipis, ja ha posat en fase de prealerta el seu Pla d'Actuació Municipal (PAM) per a aquests casos.

Agents Rurals preveu la possibilitat que s'activi el nivell 3 del Pla Alfa aquest dimarts a alguns municipis del Vallès Occidental i del Baix Llobregat, el que suposaria la suspensió de totes les activitats que puguin generar un risc d'incendi forestal.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.