L'INCASÒL renuncia a recuperar l'activitat de camp de golf a Can Sant Joan

El propietari de les 80 hectàrees de terreny entre Sant Cugat i Rubí accepta negociar la cessió als Ajuntaments


Temes relacionats

Els comuns, preocupats per la 'fredor' de l'Ajuntament amb el projecte de parc interurbà al golf de Can Sant Joan ( 5/mai/21)

Col·lectius ecologistes aposten per un Pla Especial per fer realitat el parc periurbà al camp de golf de Can Sant Joan ( 4/mai/21)

Arran arrenca un tros de tanca del camp de golf de Can Sant Joan per reivindicar que esdevingui un parc públic ( 3/mai/21)

Un centenar de persones critiquen 'la privatització' del Camp de Golf de Can Sant Joan (23/gen/21)

Civit (INCASÒL): 'Estem treballant per fer compatible un camp de golf més petit i un parc públic' (11/des/20)


  • Comparteix:

L'antic camp de golf de Can Sant Joan fa anys que està abandonat / Foto: Cugat Mèdia

L'antic camp de golf de Can Sant Joan fa anys que està abandonat / Foto: Cugat Mèdia

L'INCASÒL renuncia definitivament a recuperar l'activitat de golf, encara que sigui en una dimensió més petita, als terrenys de l'antic camp de golf de Can Sant Joan, entre Sant Cugat i Rubí. Així els ho va explicar el director de l'organisme públic propietari dels terrenys, Albert Civit, a la Plataforma Reconvertim el camp de golf, amb qui es va reunir dilluns passat. La plataforma ha fet públic el contingut de la reunió amb una nota de premsa, i l'INCASÒL, que no ha volgut fer declaracions, confirma la versió explicada en aquest comunicat. Aquí també expliquen que el propietari accepta iniciar la negociació per la cessió dels terrenys als dos Ajuntaments, que podria tardar uns dos anys. Per aquest motiu, la plataforma demana un conveni temporal perquè la ciutadania en pugui fer ús lliurement abans d'aquests dos anys, i l'Incasòl s'ha compromès a tenir-lo abans de finals de 2021.

Albert Civit, director de l'INCASÒL, va dir a Cugat Mèdia a finals de 2020 que la seva intenció era cedir una part dels terrenys de Can Sant Joan als ajuntament de Rubí i Sant Cugat, però que una petita part la reservaven per mantenir l'activitat de golf, però amb un camp més petit pensat per a golfistes joves que comencin. Set mesos després, però, aquesta opció ha caigut. Sí que volen reservar-se una part dels terrenys de l'antic camp de golf, però per a usos "esportius o industrials", encara per determinar.

Així ho explica la Plataforma Reconvertim el camp de golf en un comunicat de premsa, que l'INCASÒL subscriu sencer. Cugat Mèdia ha parlat també amb la portaveu de la plataforma, Mireia Gascón, que explica que els Ajuntaments de Sant Cugat i Rubí demanen que, per acceptar la gestió d'aquestes 80 hectàrees, el cost del manteniment per a les arques municipals sigui mínim. Gascón comenta que si s'aplica la seva proposa d'usos per als antics terrenys del camp de golf de Can Sant Joan, el manteniment no seria gaire elevat. Per aquest motiu demana poder ser present a les reunions entre els consistoris i l'INCASÒL. Per part de la Generalitat no hi ha cap problema que hi siguin, i ara falta el vistiplau dels dos ajuntaments.




Mireia Gascón

"En principi no, no ho serà, però no sabem exactament què s'hi farà. Dins de l'activitat industrial relacionada amb l'esport hi podem haver moltes coses, però això encara està molt verd".

Mireia Gascón

"Vam demanar que no s'allargui més de dos anys, que no s'allargui a tres o quatre, i que es faci un canvi temporal perquè mentrestant se'n pugui fer ús de manera temporal i hagin de posar tanques constantment".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.