Sant Cugat engega els tràmits per salvar el bar Catalunya

L'Ajuntament treballarà l'acord amb la propietat abans que s'efectuï l'aprovació provisional de la modificació del planejament urbanístic


  • Comparteix:

L'Ajuntament promociona el Bar Catalunya com a referent turístic de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament promociona el Bar Catalunya com a referent turístic de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Pas endavant de l'Ajuntament per assolir la protecció íntegra del bar Catalunya, situat a la plaça de Lluís Millet, i que va abaixar la persiana definitivament fa uns mesos. El ple municipal, amb vots a favor dels tres grups del govern i abstenció de l'oposició, ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de l'entorn de l'establiment, la qual estava prevista aprovar-se al ple extraordinari de l'1 de juliol i que s'ha ajornat fins ara a petició de la propietat de l'edifici per establir un marge de negociació. Ara bé, encara no s'ha produït aquest acord i és per això que el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, emplaça l'entesa entre l'administració i els promotors abans del proper pas administratiu que haurà de passar pel plenari: l'aprovació provisional.

ESCOLTA-HO

Tal com va aprovar fa un any el ple, l'Ajuntament vol evitar l'enderroc i "fer tot el possible", a més, per arribar a un acord amb els propietaris i mantenir l'activitat de bar. La intenció és protegir el valor patrimonial, cultural i històric d'aquest establiment, obert el 1936, i també de l'edifici, prohibint-ne l'enderroc i transformació. Aquesta protecció s'ampliaria a tot el bloc de l'edifici, construït entre 1933 i 1936, i l'únic exemple de la ciutat d'arquitectura racionalista. Fins ara només estava protegida explícitament la façana, però amb la modificació també ho estarà l'interior, tant la planta baixa com els habitatges de sobre.

Des de l'oposició s'ha pronunciat el regidor de Junts Joan Puigdomènech, que ha reconegut la plaça de Lluís Millet com una de les portes d'entrada a la ciutat, fet pel qual insta el govern a "tenir-la endreçada". Puigdomènech ha lamentat la manca d'acord, almenys de moment, amb la propietat, motiu pel qual tem que es puguin produir litigis en un futur. El tinent d'alcaldia Duch, per la seva banda, ha lamentat que l'actual govern es va trobar, com a herència de l'executiu anterior, una proposta de protecció que només contemplava la preservació de la façana.

Pel que fa a l'activitat del bar Catalunya el consistori farà "tot el possible" perquè l'activitat que torni sigui la de cafeteria, tot i que per a això caldrà arribar a un acord amb la propietat. També s'allargarà la suspensió de les llicències d'enderroc i de nova construcció un any més, mentre no s'aprovi definitivament aquesta modificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.