Un projecte solidari envia medicaments de Sant Cugat a Veneçuela

Un cop allà, es posen a disposició d'una residència de gent gran i d'infants en situació vulnerable


  • Comparteix:

Una mostra dels paquets que Alexandra Medina envia a Veneçuela / Foto: cedida

Una mostra dels paquets que Alexandra Medina envia a Veneçuela / Foto: cedida

Alexandra Medina és de Rubí i treballa a Sant Cugat, i fa tres anys va començar un projecte d'àmbit familiar que consistia a recollir, entre persones de l'entorn de les dues ciutats, medicaments i bolquers que la gent volia llençar. Un cop reunits, els enviava en vaixell cap a Veneçuela perquè allà arribessin a residències de gent gran i a infants en situació vulnerable. Amb la pandèmia, l'any passat va veure que no podia continuar finançant-ho familiarment, i va decidir continuar aquesta iniciativa creant un projecte social vinculat a l'empresa on treballa.

Medina explica que, d'aquesta manera, ara s'atenen unes 300 persones cada mes, ja que es beneficien dels productes que ella els fa arribar. Ara mateix, afirma que té 700 quilos acumulats per enviar gràcies a la col·laboració de totes les persones que li donen els medicaments i els bolquers. Una dinàmica que, segons Medina, funciona sobretot a través del boca-orella: "Com que és un projecte tan bonic, anem col·laborant entre nosaltres. Cada persona en parla als seus contactes, i aquests als seus, i és així que hem aconseguit tenir avui 700 quilos".

A banda dels particulars, també s'hi han implicat empreses. Bona mostra en són algunes perfumeries de Sant Cugat i Rubí, que cedeixen al projecte social d'Alexandra Medina productes d'higiene personal com sabons de pastilla, desodorants o xampús.


Alexandra Medina

"Com que és un projecte tan bonic, anem col·laborant entre nosaltres. Cada persona en parla als seus contactes, i aquests als seus, i és així que hem aconseguit tenir avui 700 kg"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.