Recel entre els interins de l'Ajuntament: 'El projecte de llei, de moment, només és una declaració d'intencions'

El seu portaveu, Biel Mas, diu que en lloc de 10 anys haurien de ser tres a partir de quan un interí passi a ser fix sense haver de fer les oposicions


  • Comparteix:

Concentració amb motiu de la vaga d'interins, el mes de juny / Foto: Cugat Mèdia

Concentració amb motiu de la vaga d'interins, el mes de juny / Foto: Cugat Mèdia

El Col·lectiu d'Interins de l'Ajuntament de Sant Cugat ha reaccionat a l'aprovació del decret que hauria de reduir en més de 300.000 el nombre d'interins a les administracions públiques amb un cert recel. 'De moment només és un compromís polític, una declaració d'intencions', assegura el membre del col·lectiu, Biel Mas. El que sí que valora molt positivament el col·lectiu és que el decret es tramiti finalment com a projecte de llei, 'perquè així s'hi podran incloure esmenes', considera Mas.

Respecte a l'anunci que els interins que faci deu anys que estan en una plaça no convocada, l'obtindran sense oposicions, Mas reitera que "només són bones intencions" i que, de totes maneres, "no entenem d'on surt la xifra dels deu anys". Mas considera que la xifra hauria de ser de tres anys, "que són els anys a partir dels quals l'administració té l'obligació de convocar una plaça estructural, per no entrar en frau de llei i en abús de temporalitat".

En tot cas, la intenció per part dels interins és demanar que es paralitzin totes les convocatòries d'oposicions, "fins que no s'aclareixin els termes i les condicions del projecte de llei". Un projecte que, segons ha afirmat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, es tramitarà d'urgència al setembre i s'aprovarà a l'octubre.

Mas també ha explicat que, paral·lelament, el Parlament de Catalunya ha aprovat la tramitació per urgència d'una llei relativa al mateix decret, per tal de solucionar el problema de la temporalitat a les administracions públiques. En el cas de la llei catalana, Mas assegura que en aquest cas "es parla de tres anys i es contemplen altres condicions més adaptades al que nosaltres demanem". "Veurem quina llei arriba abans, amb quines condicions i quina té més pes que l'altra", sentència Mas.


Biel Mas

Actualment el que mana és el decret i ens trobem exactament igual que fa dos dies. No ha canviat res. Sí que tenim unes expectatives, si que sabem que es negociarà i que intentarem influir en la negociació, perquè continuarem mantenint la nostra pressió, les nostres reivindicacions al carrer, però de moment no hi ha res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.