Ingla atribueix a 'una tempesta perfecta' el fort impacte de la cinquena onada de la pandèmia

Per l'alcaldessa, es van ajuntar la flexibilització de les restriccions i una nombrosa població jove


  • Comparteix:

La Covid-19 retrocedeix poc a poc a Sant Cugat, després d'haver registrat els màxims de tota la pandèmia a principis de juliol. L'alcaldessa, Mireia Ingla, atribueix aquest repunt crític a Sant Cugat a una 'tempesta perfecta' originada per un conjunt de situacions que van coincidir en el temps. Durant el programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, Ingla ha fet referència a la flexibilització de les restriccions, els viatges de final de curs, la reobertura de l'oci nocturn, la retirada de la mascareta, les revetlles i la Festa Major com a originants d'aquesta 'tempesta' que va convertir la ciutat en un dels municipis de l'Estat espanyol amb pitjors indicadors.



"Estava molt preocupada", ha assegurat Ingla, qui ha explicat que una de les primeres coses que es va fer des del consistori va ser trucar les autoritats sanitaries, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar "mesures excepcionals".

L'alcaldessa ha recordat que Sant Cugat compta amb un important volum de població jove, que no estava vacunada, i això, va contribuir a empitjorar la situació. És per això que la conselleria de Salut va optar per fer un cribratge massiu a aquestes franges d'edat. Tot i l'escassa resposta, Ingla ha agraït a aquells que hi van participar perquè va ajudar a detectar positius i baixar la pressió dels CAP.

De fet, Ingla ha apuntat que els indicadors de Sant Cugat també eren alts perquè en aquells dies, i donada la mobilitat estiuenca, es van fer més proves de detecció. Una detecció que va posar en evidència que l'aixecament d'algunes restriccions, els viatges de final de curs, l'obertura d'espais tancats d'oci, la retirada parcial de la mascareta i la Festa Major, entre d'altres, van ocasionar la "tempesta perfecta".

Això sí, l'alcaldessa ha insistit que en el cas de la festa grossa es van complir totes les indicacions de les autoritats sanitàries i que, segons les dades de traçabilitat dels positius, el focus provenia de l'oci nocturn en espais tancats.




Mireia Ingla

És la temptesta perfecta. Aquí més pel tema de joventut. A més, es flexibilitzen les mesures, s'obre l'oci, acaba el curs, retirada de la mascareta a exteriors, revetlles i festes majors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.