Es demana no accedir a Collserola ni a zones boscoses davant del risc d'incendi

Les administracions es conjuren perquè no hi hagi ni una espurna al bosc


  • Comparteix:

ADF recorda la recomanació de no accedir als boscos de Sant Cugat / Foto: Localpres - Ajuntament

ADF recorda la recomanació de no accedir als boscos de Sant Cugat / Foto: Localpres - Ajuntament

No accedir als boscos aquest estiu. És la recomanació que fan les ADF del país arran de l'elevat risc d'incendi que hi ha a tot el territori. Es tracta d'una petició que també fa l'Ajuntament de Sant Cugat per a les zones boscoses de la ciutat, que representen el 40% del terme municipal. Així, des d'ara i fins que acabi la campanya d'incendis a mitjans de setembre, es recomana evitar rondar aquests espais, ja que en cas que es produeixi un foc, aquesta presència pot dificultar les feines dels equips d'emergència.

Consulta aquí les recomanacions davant del risc d'incendi
Aquesta campanya de comunicació, que es materialitzarà amb cartelleria als accessos a Collserola i altres zones boscoses de Sant Cugat, posa de manifest que aquest és "un estiu molt difícil". La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, insta la ciutadania a buscar "altres activitats" allunyades de les masses forestals. Unes temperatures molt elevades i una humitat molt baixa provoquen un risc màxim d'incendi també a Sant Cugat, una situació que Gordó lamenta que "difícilment" es resolgui abans que acabi el període estival.

Per combatre els incendis és clau la col·laboració per part del veïnat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, insta tothom a trucar al 112 en cas que es produeixi qualsevol sospita de foc o què es vegi una columna de fum. "Preferim falses alarmes a una guspira no controlada", ha apuntat.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el cap de l'ADF de Sant Cugat, Iñaki Ferreira, que ha explicat que aquest cos de seguretat s'ha reforçat de cara a la campanya d'incendis, però ha fet una crida a la responsabilitat per part de la ciutadania. "Una barbacoa pot ser divertida, però millor endurse un tàper ben fresquet", ha recomanat.

De moment, no hi ha cap zona forestal amb l'accés restringit. En cas que així sigui, es comunicarà des de l'Ajuntament i autoritats pertinents.

Consulta aquí les recomanacions davant del risc d'incendi



Alba Gordó

Demanem màxima prudència a tothom i buscar altres activitats que no siguin al bosc. Això s'allargarà fins a mitjans de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.