Sant Cugat, punt estratègic vital del camí de Sant Jaume

Una vintena de persones han assistit a la visita guiada que s'emmarca dins de la Diada de Sant Cugat


Temes relacionats

Sis activitats gratuïtes per celebrar la Diada de Sant Cugat (24/jul/21)


  • Comparteix:

Una vintena de persones s'han endinsat al Camí de Sant Jaume, una de les rutes medievals que recorrien els pelegrins des de Barcelona i fins a arribar a la catedral de Santiago de Compostela. La visita guiada s'ha fet aquest diumenge encapçalada per l'historiador Jorge Rodríguez i s'emmarca dins dels actes de la Diada de Sant Cugat. La nostra ciutat es va convertir en un dels punts importants d'aquesta ruta i que té com a principal actor, el Monestir.

Sant Cugat té un pes històric destacat, però encara més durant els segles XII i XIV al camí de Sant Jaume. Tots aquells peregrins que venien des de Barcelona passaven per la nostra ciutat per recuperar-se del primer tram del camí i molts entraven al Monestir de Sant Cugat per fer diferents pregàries.

L'historiador Jorge Rodríguez ha ressaltat la situació estratègica de la nostra ciutat i sobretot el del Monestir. Aquesta és 2a edició d'aquesta visita guiada que dona a conèixer el Sant Cugat més històric i medieval.

Les activitats per commemorar la festivitat de Sant Cugat seguiran aquest dilluns. Una visita guiada al Museu del Monestir sobre els vitralls del monument a les 19 h seran el primer acte.

A les 20. 30 h es farà la presentació dels nous vitralls de la façana sud de l'església del Monestir a càrrec d'Anna Santolària, acompanyada del grup de música antiga Ensemble Contratemps.

La jornada s'acabarà a les 21. 30 h quan es farà una lectura dramatitzada de l'obra de Josep M. Jaumà 'El màrtir Cugat' al Claustre del Monestir.

La festivitat es tancarà aquest dimarts amb el taller familiar 'Uns vitralls molt especials' a les 18 h.




Jorge Rodríguez

Els santcugatencs han de saber que la nostra ciutat va ser vital pel Camí de Sant Jaume.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.