Joan Pros: 'Fem el mateix gelat de xocolata des del primer dia'

La gelateria Joan Pros del carrer Santa Maria celebra aquest any el seu 38è aniversari


  • Comparteix:

Joan Pros, davant de la seva gelateria, al carrer de Santa Maria / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Joan Pros, davant de la seva gelateria, al carrer de Santa Maria / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'estiu és època de molta calor, i amb la calor arriben les ganes de menjar gelats. Si hi ha algú que sap fer-ne a Sant Cugat és Joan Pros, que enguany fa 38 anys que es dedica a l'ofici. Diverses generacions han pogut tenir el privilegi d'anar a la seva gelateria i tastar tot de sabors diferents: xocolata, vainilla, mango o coco. Aquest últim, segons Joan Pros, el preferit dels santcugatencs. Hem volgut conèixer més detalls sobre la seva figura i el seu local en una entrevista emesa al programa 'Obert x Vacances', coproduït des de Cugat Mèdia amb La Xarxa de Comunicació Local.

ESCOLTA-HO

Com se li va acudir fa 38 anys, que es diu aviat, muntar una gelateria?
Jo era pastisser d'ofici i llavors la cosa no anava del tot bé, i vaig decidir buscar una alternativa diferent. Vaig començar amb una botiga de gelats clàssica fins que va derivar a una botiga artesana de gelats.

Perquè pel que he llegit, vostè també feia torrons. En continua fent?
Sí, a la tardor i a l'hivern faig torrons artesans.

A quina hora s'aixeca per preparar aquests gelats?
Normalment a les 7 del matí. És una hora bona. El que passa és que els gelaters, com a comerç obert, fem migdiada, i això és un avantatge.

Quants sabors tenen al Pros?
Aquí tenim uns 30 sabors en rotació.

Quins sabors s'han incorporat aquest estiu, a la carta?
Aquest any hem fet pistatxo, strudel i crocant. Els fem en èpoques diferents, però tots són nous. Es fan d'un dia per l'altre.

Hi ha algun sabor que s'elabori igual des del primer dia que va obrir la gelateria?
El de xocolata. Aquest no canvia.

Quina és la clau de l'èxit d'aquest gelat de xocolata?
Matèries primeres que siguin bones i tenir constància amb el treball i la seriositat de fer les coses ben fetes. De secrets n'hi ha els justets, el que passa és que si hi ha molta venda has de córrer i si no tens tanta venda pots estirar-te una estona.

A l'hivern té la mateixa afluència de gent?
A l'hivern és un altre sistema de treball, molt més ràpid, perquè s'han de fer les coses molt abans i llavors es ven en molt pocs dies.

Ara es busquen sabors diferents?
El que passa és que la gent al cap d'un moment sap el que vol i quan ve diu: "Vull el de coco". Es ven molt el de coco. El faig d'una manera especial. El faig amb coco tendre, és un gelat que abans el tenia una vegada per setmana i ara el tinc constantment.

El de coco creu vostè que és el gelat que molta gent de Sant Cugat tria?
Déu n'hi do! No puc queixar-me d'això. Però el que fem més és el de l'àvia, què és el mític gelat que vam fer el primer any i que no l'hem canviat.

Hi ha algun sabor nou que està pensant ja de cara a l'any vinent?
Això és molt difícil, perquè fa dos anys que estem tocats. Tocats en el sentit que no tenim proveïdors que ens portin les coses. Gent que es despista per aquí, es despista per allà... I així, costa.

Sabem que en aquesta gelateria hi treballa el seu fill, però continuarà amb el seu llegat quan vostè ho deixi? Té previst deixar-ho?
Deixar-ho del tot no, però això ha de continuar i s'ha acabat el bròquil. No es pot dir: no vull continuar. Hi ha casos per tot. Per norma es continua. Es continua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.