El mapa de llars d'Infants de la Generalitat fins el 2008 preveu 225 noves places d'escola bressol a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'equip de govern valora positivament l'increment de subvencions per plaça perìo assegura que cal valorar totes les opcions

L'equip de govern valora positivament l'increment de subvencions per plaça perìo assegura que cal valorar totes les opcions

El nou mapa de llars d'infants a Catalunya pel 2004-2008 contempla la creació de 225 noves places d'escola bressol a Sant Cugat. Des de l'equip de govern municipal es valora positivament l'increment de la subvenció que donarà el govern català per cada plaça però afirmen que estan estudiant la proposta per acabar de definir la planificació futura d'escoles bressol al municipi.

El mapa de llars d'infants de Catalunya 2004-2008, que s'ha presentat al Parlament de Catalunya, contempla la creació de 30.000 noves places d'escola bressol a tot Catalunya, 225 de les quals serien a la nostra ciutat.

L'objectiu de la Generalitat és incrementar la mitjana actual d'escolarització de nens de 0 a 3 anys al nostre país, que és del 34%, perquè arribi a ser del 60% entre oferta pública i privada. Amb aquesta voluntat, govern català i les dues entitats municipalistes de Catalunya han acordat un sistema de finançament pel qual el departament d'Educació donarà 5.000 euros als ajuntaments per cada nova plaça, mentre que per les despeses de manteniment s'incrementarà la subvenció, passant dels 1.100 euros per plaça a l'any fins a 1.800.

Aquest projecte està sent ara valorat per l'equip de govern de Sant Cugat, que considera positiu l'increment de la dotació econòmica, però sobretot si s'aplica a totes les places públiques i no només a les de nova creació. Escoltem la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Si fos retrospectiu està molt bé, perquè reduim cost en les noves places però també a les antigues, però estem pendents d'aclarir-ho bé.


La tinent d'alcalde ha explicat que amb el model actual de Sant Cugat, amb un mestre per aula, cada plaça pública costa a l'Ajuntament uns 3.000 euros l'any, i que per tant, un increment de la subvenció fins a 1.800 euros a totes les places pot ser prou important.

Tot i això, Solé ha recordat que la mitjana d'escolarització de nens i nenes d'aquesta edat a Sant Cugat és del 46%, molt per sobre de la catalana, i que cal estudiar bé totes les opcions, com per exemple alguns projecte que ja s'han plantejat per crear escoles bressol privades.

Àngels Solé

En funció de l'anàlisi final, acabarem decidint la previsió. Per donar un pas endavant ho hem de reflexionar molt bé perquè ens genera un cost important i també s'estan fent projectes de creació d'escoles bressol privades.


En aquest sentit, la tinent d'alcalde ha explicat que hi ha dues o tres empreses del sector privat interessades en promoure escoles bressol a Sant Cugat i que és una opció que cal valorar, sempre que s'ofereixin les mateixes condicions que les de titularitat pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.