S'activa el procés per elegir el nou Síndic de Greuges de Sant Cugat

El termini per presentar candidatura està obert fins al 30 de setembre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'oficina del Síndic de Greuges de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'oficina del Síndic de Greuges de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha obert la primera convocatòria pública per elegir el nou Síndic de Greuges de Sant Cugat, que prendrà el relleu a Ramon Palacio. Fins ara, aquest càrrec era proposat per alcaldia, se sotmetia a consulta a la junta de veïns de l'EMD i als consells de barri i el ple li donava el vistiplau final. La convocatòria per presentar candidatura estarà oberta fins al 30 de setembre.

El mandat del Síndic de Greuges dura cinc anys i no pot ser exercit per una mateixa persona durant dos mandats consecutius. Està enfocat a defensar "les llibertats públiques i els drets fonamentals" del veïnat, a supervisar les activitats de les institucions públiques i a mediar entre parts enfrontades per cercar acords i punts de conciliació.

Poden optar a ser Síndic de Greuges aquelles persones majors d'edat que es trobin en ple ús de drets civils i polítics, que tinguin condició de català i que estiguin inscrits al padró de Sant Cugat i visquin a la ciutat des de, com a mínim cinc anys.

Es tracta d'un càrrec incompatible amb qualsevol altre funció de caràcter polític. Tampoc no s'hi poden presentar persones vinculades a un partit polític, o que treballen per a l'Ajuntament o organismes i empreses depenents de l'administració local. Queden també excloses aquelles candidatures que, per tenir una relació professional amb l'Ajuntament, pugui comprometre la independència, objectivitat i imparcialitat del càrrec de Síndic de Greuges.

El fins ara Síndic, Ramon Palacio, ocuparà el càrrec fins que se'l substitueixi. Palacio no pot mantenir les seves funcions per una incompatibilitat entre la pensió de jubilació i la remuneració com a Síndic. Palacio rebia una retribució de 28.350 euros bruts cada any per una dedicació del 50%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.