Precaució davant l'onada de calor extrema i el risc d'incendi a Sant Cugat

Els Agents Rurals han activat el nivell 3 del pla Alfa i demanen evitar conductes de risc


  • Comparteix:

Es preveu que les altes temperatures es donin des d'aquest dimecres fins diumenge / Foto: ACN

Es preveu que les altes temperatures es donin des d'aquest dimecres fins diumenge / Foto: ACN

Protecció Civil activa l'Alerta del pla PROCICAT per onada de calor i demana extremar les precaucions davant la previsió de temperatures extremes que preveuen que es donaran a partir d'aquest dimecres fins al diumenge. L'augment de temperatures anirà acompanyat de baixes humitats. Això, sumat a la manca de precipitacions des de principi d'any, fan que s'incrementi el risc d'incendi forestal. Davant d'aquest perill, s'ha activat el nivell 3 del pla Alfa a 279 municipis, també a Sant Cugat.

A causa del perill d'incendi extrem, la Direcció General dels Agents Rurals ha activat el nivell 3 del pla Alfa. També es demana evitar conductes de risc com llençar burilles -encara que semblin apagades- i, sobretot, donar avís immediat davant de qualsevol columna de fum.



Per fer front a l'onada de calor, Protecció Civil recorda que cal evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació, hidratar-se sovint, visitar a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que segueixen els consells i tenir cura del benestar de les mascotes.

D'altra banda, davant del risc d'incendi forestal, fan una crida a la prudència i recorden que no s'ha de llençar cap burilla a terra ni fer barbacoes que no estiguin autoritzades. En cas d'incendi, asseguren que la principal mesura d'autoprotecció és el confinament i que si es donés el cas caldria tancar portes i finestres, aturar els sistemes de ventilació i fer un seguiment de l'estat de salut de les persones grans, infants o persones amb problemes respiratoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.