El Govern suspèn acampades, limita l'oci i restringeix l'activitat agrícola a Sant Cugat pel risc d'incendi

Les restriccions estaran vigents durant cinc dies a 279 municipis catalans


  • Comparteix:

El Parc de Collserola romandrà tancat

El Parc de Collserola romandrà tancat

L'alt risc d'incendi al territori ha motivat l'activació d'un paquet de restriccions per part del Govern que estaran vigents durant cinc dies a partir de la publicació al DOGC de la resolució, prevista per a aquest dimecres al vespre. Així doncs, s'ha anunciat a 279 municipis catalans de 24 comarques, la cancel·lació de les acampades i rutes del lleure juvenil, la suspensió de les activitats esportives en el medi natural i també l'activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, entre les 10 i les 20 h.

A més, en aquests 279 municipis en risc 3 del Pla Alfa, entre els quals es troba Sant Cugat, també s'ha suspès el transport en zona forestal i els treballs en línies elèctriques no essencials, així com el manteniment i les obres en infraestructures i vies, exceptuant el que indiqui Trànsit. Tampoc es podrà accedir amb mitjans motoritzats al medi natural, a excepció dels residents i treballs inajornables.

Amb les restriccions, d'una banda, es vol minimitzar el risc d'incendi, ja que un de cada vint són per causa humana. De l'altra, però, també es volen evitar situacions de risc per a les persones i alhora reduir la possibilitat que els Bombers s'hagin d'activar per fer rescats.

Mesures presentades
El secretari general d'interior, Oriol Amorós, ha detallat totes aquestes mesures en roda de premsa:

  • Acampades i rutes: es prohibeixen les acampades i rutes i activitats esportives en el medi natural. Això no afecta les acampades reglades dins dels càmpings perquè es considera que tenen mesures de protecció respecte a l'àmbit forestal.
  • Casals i colònies: les activitats en casals de vacances, colònies o estades esportives s'han de limitar als entorns immediats de l'edifici on es pernocta.
  • Ús de maquinària agrícola: el Govern demana la suspensió entre les 10 i les 20 h de tota activitat agrícola que comporti l'ús de maquinària, exceptuant la recollida de la fruita. S'entén que per a la recollida, l'ús de màquines és puntual i a més la collita no es pot ajornar.
  • Transport i treballs de manteniment: també entre les 10 i les 20 h se suspèn tot el transport en el sector forestal, així com treballs de manteniment en les línies elèctriques i els treballs de manteniment d'obres i vies públiques en zones forestals, excepte les que indiqui el Servei Català de Trànsit (SCT). També es limita l'accés motoritzat al medi amb mitjans motoritzats, excepte les persones que hi visquin o les que hagin de fer treballs inajornables o essencials.


  • Per al cas concret de les acampades i rutes de joventut, el Govern farà efectiva la suspensió a partir del divendres a les 12 del migdia, perquè els campaments en marxa ara tinguin marge des d'avui fins divendres per avisar les famílies i organitzar la tornada al punt d'origen.

    Altres recomanacions
    A banda de les restriccions, Amorós ha recordat que s'han d'evitar els treballs a l'aire lliure, sortir a fer esport en les hores de més calor, tenir cura de les persones amb malalties cròniques, els infants, la gent gran i també les mascotes. Ha recordat també que no s'han de fer barbacoes ni tirar petards en zones boscoses ni tampoc burilles i ha demanat trucar al 112 si es veu una columna de fum.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.