Es prorroguen fins dimecres les restriccions per prevenir el risc d'incendi a 279 municipis, entre ells, Sant Cugat

Les mesures estaran vigents fins a les 00 h del dimecres


  • Comparteix:

Els regidors Francesc Carol i Alba Gordó col·locant un avís de perill d'incendi / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els regidors Francesc Carol i Alba Gordó col·locant un avís de perill d'incendi / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Interior prorroga les restriccions i prohibicions davant de l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi en 279 municipis, entre els quals hi ha Sant Cugat, fins les 0 h del 17 d'agost. La resolució, publicada dijous al DOGC, concreta la suspensió de les acampades i les rutes, així com la restricció de les activitats de les cases colònies a l'entorn immediat.

També es contempla la suspensió de l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 10 i les 20 h, exceptuant la recollida de la fruita; i la suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres, a excepció de les que permeti Trànsit.

A més, es limita la circulació del transport dins del bosc entre les 10 i les 20 h i no es podrà circular amb mitjans motoritzats pel medi natural, a excepció de residents. Els municipis afectats són aquells que estan en el nivell 3 del Pla Alfa, entre els quals hi ha Sant Cugat.

Protecció Civil manté el Pla INFOCAT en fase d'Alerta pel risc d'incendi i els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu de reforç nivell M1 que es va organitzar per fer front a l'onada de calor d'aquests darrers dies. Tot i que les condicions meteorològiques han millorat respecte de dies anteriors, el Govern explica que la vegetació està molt castigada per la calor i la sequera, i l'entrada de vent als dos extrems de Catalunya dilluns i dimarts agreujarà el risc d'incendi forestal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.