S'autoritzen les sortides curtes de les residències per la millora de la incidència de la Covid-19

Es mantenen els cribratges al personal i les proves d'antígens per a les visites familiars


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la residència Sant Salvador de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la residència Sant Salvador de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Govern relaxa algunes de les mesures per contenir els contagis de Covid-19 a les residències de gent gran per la baixa incidència de la malaltia. A partir d'aquesta setmana, s'autoritzen les sortides curtes -de menys de tres dies- dels residents, sempre que es relacionin amb una sola bombolla de convivència. Pel que fa als professionals, es mantindran els cribratges periòdics, així com les mesures d'aïllament en cas de positiu i les vacunacions per a les noves incorporacions. Les visites de familiars hauran de donar negatiu, com fins ara, en un test d'antígen i també es manté la limitació de dues persones com a màxim per visita.

Les dades assenyalen una clara tendència a la reducció de la incidència de nous casos a les residències del país, tot i que l'afectació, tant a la comunitat com a les residències, encara és elevada. Pel que fa a les sortides, es mantenen les de tres o més dies i els familiars que vagin a recollir els usuaris hauran de signar una declaració responsable i donar negatiu a un test d'antígens. En el cas de passejades o sortides d'unes hores, es recomana que siguin en espais oberts.

En cas de brot entre els residents o professionals, es manté l'aïllament de 10 dies per als casos confirmats, mentre que els que estiguin vacunats amb la pauta completa i no hagin donat positiu no hauran de fer quarantena, però sí que se'ls haurà de fer una prova PCR.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.