L'alumnat amb pauta completa de vacunació no s'haurà de confinar encara que sigui contacte estret d'un positiu

El curs escolar començarà el 13 de setembre presencialment i amb alguns canvis en les restriccions respecte al curs passat


  • Comparteix:

La mascareta continua sent d'ús obligatori dins l'aula / Foto: ACN

La mascareta continua sent d'ús obligatori dins l'aula / Foto: ACN

El curs escolar 2021-2022 comença d'aquí a dues setmanes (13 de setembre) amb la màxima presencialitat, però amb mesures de prevenció, adaptades al context epidemiològic. L'organització continuarà sent amb grups estables de convivència i l'ús de la mascareta serà obligatori dins de l'aula. Les principals novetats, però, són que l'alumnat que estigui vacunat amb la pauta completa no caldrà que faci quarantena encara que hi hagi un positiu al seu grup bombolla. A més, al pati, a l'exterior, podran interactuar alumnes de grups diferents de convivència, sempre amb mascareta. En el cas que només hi hagi un grup bombolla al pati, llavors podran treure's la mascareta. Un altre canvi és que les famílies podran entrar als centres educatius per acompanyar els seus fills, sempre que no s'entri a l'edifici.

"Adaptem les mesures, no les relaxem", ha repetit el conseller d'Educació, Josep González Cambray, en roda de premsa amb el responsable de Salut, Josep Maria Argimon, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Es mantindran, per tant, les principals mesures, amb l'ús de la mascareta i l'organització en grups bombolla. Això sí, es permetrà l'entrada dels pares a les escoles i també l'adaptació a P3 i a P4. Unes mesures que "no són immòbils" i poden anar canviant al llarg del curs, segons com evolucioni la vacunació i els indicadors epidemiològics. Els membres del Govern han agraït l'esforç i la tasca dels professionals de l'educació i de la salut, perquè "el curs passat fos un èxit". Des de l'executiu apunten que el 90% del personal relacionat amb la comunitat educativa ja compta amb la pauta completa de la vacunació.

La mascareta continuarà sent obligatòria per a tot l'alumnat a partir dels 6 anys, també per al de primària. Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, però amb mascareta. Si el centre pot adaptar els espais de pati perquè no s'ajuntin grups estables diferents, aquests podran treure's la mascareta.

Les entrades continuaran sent esglaonades però les escoles podran adaptar-les i es començaran a obrir a les famílies, que podran entrar al centre sempre que no hi hagin de fer a l'edifici. També es flexibilitzen altres mesures, com la distància a l'aula entre membres del grup bombolla. Les persones amb símptomes no podran entrar al centre, sigui alumnat, docents o personal, s'assignaran places fixes als menjadors o continuarà havent-hi un responsable Covid per centre. Es podran fer també extraescolars, amb un màxim de 10 alumnes i de 15 si l'espai i l'activitat ho permeten, i les colònies, amb el protocol establert. L'esport escolar s'equipara a l'esport de competició.

D'altra banda, les reunions amb les famílies hauran de ser preferentment telemàtiques, però podran fer-se en format híbrid amb un màxim de 10 persones presencials. El Govern també s'avança a les festes escolars, que hauran de ser preferiblement a l'aire lliure amb distància i mascareta i, si són a l'interior, només hauran de fer-se amb el grup estable de convivència.

Situació epidemiològica


El jovent continua sent el col·lectiu d'edat amb més incidència de Covid-19 i per això el Govern ha insistit en la importància de vacunar-se, a partir dels 12 anys, quan abans millor. De fet, el titular de Salut ha assegurat que les pròximes setmanes "són clau", amb la tornada a l'escola però també, en gran part, a la feina, per mantenir a la baixa els contagis i evitar al màxim possibles brots. A Sant Cugat, el 52,8% dels joves d'entre 16 i 29 anys ja tenen la pauta completa de la vacunació; i dels 12 als 15 anys, el percentatge de persones completament immunitzades és del 13,5%, mentre que al 54,4% se li ha administrat, com a mínim, una dosi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.