Les visites a les residències es podran fer sense test d'antígens

A partir d'ara hi podrà haver un màxim de tres persones en les visites


  • Comparteix:

La residència Sant Salvador de Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La residència Sant Salvador de Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Davant la millora de la incidència de nous casos de Covid-19, el Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han relaxat algunes mesures en les residències de la gent gran. La principal novetat és que no caldrà realitzar un TAR (test d'antígens ràpid) a les persones que vagin a una residència a visitar o a recollir un familiar. Pel que fa a les visites, el nombre màxim de persones que poden anar-hi passa de dues a tres. Això s'haurà de fer respectant els aforaments màxims dels espais i amb l'obligació de dur mascareta quirúrgica en tot moment.

D'altra banda, es mantenen els passejos i les sortides: tant les curtes de menys de tres dies, com les més llargues i les sortides de vacances en família. En tots els casos, però, es recomana que es realitzin amb una mateixa bombolla de convivència familiar.

El Pla d'intensificació de mesures de control en l'entorn residencial va entrar en vigor a mig juliol, coincidint amb el progressiu augment de circulació de la variant Delta. Segons la Generalitat, l'increment de cribratges a professionals i a familiars ha permès tallar moltes de les cadenes de transmissió del virus als centres residencials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.