La presidenta de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, en vaga de fam per la no reobertura del sector

Empresaris de l'oci nocturn acampen a la plaça de Sant Jaume per reclamar al Govern un calendari de reobertura


  • Comparteix:

L'acampada es troba a la plaça de Sant Jaume de Barcelona / Foto: ACN

L'acampada es troba a la plaça de Sant Jaume de Barcelona / Foto: ACN

La presidenta de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, Laura Garcia, ha engegat, juntament amb altres membres del sector, una vaga de fam per posar de manifest el malestar després d'un any i mig sense facturar. La protesta s'emmarca en l'acampada que ha començat aquest dimecres a les portes de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume, on l'oci nocturn català reclama al Govern un calendari de reobertura, amb almenys el 50% de l'aforament, en horari habitual i amb l'activitat de ball a les discoteques. Aquest dijous, a més, el gremi ha rebut un nou cop, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi denegat les mesures cautelars demanades per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals contra la mesura de la Generalitat que prorroga el tancament almenys una setmana més.

Garcia ha explicat a Cugat Mèdia que s'ha decidit per la vaga de fam perquè està "farta i emprenyada". Confia que amb l'acció, que mantindran mentre la salut no defalleixi, es pugui propiciar una línia de converses amb el Govern per enfilar cap a la reobertura dels locals d'oci.

Des del Gremi de Discoteques, demanen a l'executiu que deixi fer la feina als empresaris i els hi doni "eines" per fer-la bé. Una d'aquestes és el certificat Covid, que acredita que les persones han passat la malaltia, tenen la pauta de vacunació completa o disposen d'un test negatiu abans d'entrar al local. L'objectiu és minimitzar el risc de contagi i garantir així una reobertura "controlada" del sector, que en el que va d'any només ha facturat un 3% del que va recaptar l'any 2019 durant el mateix període.


Laura Garcia

Aguantarem fins que diguin els nostres cosos, esperem que sigui l'abans possible per una qüestió de salut. Esperem recuperar la nostra dignitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.