Adeu a la limitació a un màxim de 10 persones a les reunions socials

El Govern aixeca a partir d'aquest divendres les mesures anti-Covid que requereixen l'aval de la justícia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig

Imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig

Les trobades i reunions socials ja no caldrà que estiguin limitades a 10 persones, tot i que sí que es manté com a recomanació. Tampoc que els actes de culte tinguin un aforament màxim del 70%. El Govern ha decidit, en el marc del Procicat, que no prolongarà aquestes mesures, que limiten drets fonamentals i per a les quals cal l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Si la justícia no diu el contrari, el nou marc de limitacions es posarà en marxa aquest divendres.

D'altra banda, la Generalitat també augmentarà del 30% al 40% l'aforament en espectacles esportius a l'aire lliure de més de 10.000 persones. En el cas d'espais tancats amb aquest aforament, es limitarà al 30%.

De moment, el Govern no preveu, però, implantar l'ús del passaport Covid-19, tal com sí que havia plantejat Salut aquest dimarts al matí.

En un altre àmbit, el Govern espera obrir "el més aviat possible" l'oci nocturn, tot i que confirma que un dels factors que en permetrà l'obertura serà la dada de tenir menys de 100 persones ingressades a les UCI: "És un dels punts a tenir en compte per poder fer la reobertura", ha afegit la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa.

L'executiu català també ha aprovat canvis en els criteris reguladors del dret de reunió per fer compatible el dret de manifestació amb el de la salut. Així, arran d'un informe de l'Agència de Salut Pública, s'elimina l'obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d'assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers. En tot cas, s'insta els participants en manifestacions a mantenir distàncies de seguretat d'1,5 metres, excepte en els casos de nuclis de convivència. L'informe també demana limitar l'ús compartit de pancartes i altres objectes, així com que es porti mascareta i s'utilitzi el gel hidroalcohòlic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.