Sant Cugat amplia el nombre de places d'FP per fer front al dèficit autonòmic

Cugat Mèdia parla amb el director de l'Institut FP de Sant Cugat, Miquel Urrutia, sobre la situació


  • Comparteix:

Façana de l'Institut FP, antic edifici del Leonardo Da Vinci / Foto: Institut FP de Sant Cugat

Façana de l'Institut FP, antic edifici del Leonardo Da Vinci / Foto: Institut FP de Sant Cugat

L'Institut de Formació Professional (FP) de Sant Cugat ha creat una línia nova al Grau Mitjà d'Atenció a Persones en Situació de Dependència. Ho ha fet per petició del Departament d'Educació i per donar resposta al dèficit de places que s'ha registrat en l'àmbit català. Així doncs, enguany es podran matricular en aquesta especialitat un total de 60 alumnes, en comptes dels 30 que ho podien fer fins al curs passat. Paral·lelament, i també per petició de la Generalitat, la ràtio d'alumnes per classe s'ha ampliat en un 10%.

El director de l'Institut FP, Miquel Urrutia, ha explicat a Cugat Mèdia que l'alta demanda de places registrada al territori català no havia afectat el centre santcugatenc, però l'ampliació de l'oferta "permetrà absorbir alumnat que s'ha quedat sense plaça en l'àmbit comarcal".

Urrutia considera que aquest augment de la demanda pot respondre, per un costat, "al boom de la natalitat que es va registrar els anys 2005 i 2006". D'altra banda, l'increment també es pot explicar, segons l'expert, pel fet que "en èpoques de crisi hi ha més persones adultes que es volen reciclar professionalment". Finalment, Urrutia també ha posat èmfasi en el fet que la Formació Professional s'ha anat normalitzant com a opció educativa en detriment del Batxillerat.

20.000 alumnes sense plaça
Prop de 20.000 alumnes del territori català s'han quedat sense poder matricular-se al curs d'FP que volien. És per això que Foment del Treball ha exigit a la Generalitat ampliar "de manera immediata" l'oferta de places. "No és moment de rigideses, sinó de flexibilitat", ha apuntat la patronal catalana, que ha reclamat al Govern que posi "tots els mitjans necessaris" per resoldre aquest dèficit de places.

Foment ha recordat que Catalunya disposa d'una "magnífica xarxa" de centres d'FP i ha apostat per "sumar esforços" entre la iniciativa pública i la privada. En paral·lel, la patronal ha lamentat la "falta de planificació" del Departament d'Educació, que disposava de les dades de preinscripció des del 31 de maig.


Miquel Urrutia 1

Abans potser es tirava més cap al Batxillerat, però de mica en mica s'ha fet promoció de la formació professional. Hi ha ajudes des d'Europa, perquè és important que hi hagi més persones tècniques. La societat les necessita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.