Bona resposta ciutadana al Banc del Temps, que engegarà definitivament les properes setmanes


  • Comparteix:

26 ciutadans ja s'han inscrit, de moment, en aquesta iniciativa

26 ciutadans ja s'han inscrit, de moment, en aquesta iniciativa

Dos mesos després de la seva posada en marxa, un total de 26 ciutadans ja s'han inscrit al Banc del Temps, una iniciativa que promou l'intercanvi gratuït de serveis entre les persones i que es va presentar abans de Nadal. Des del consistori s'han felicitat per la rebuda que ha tingut de moment el banc, en una xerrada que ha ofert l'Associació Salut i Família, impulsora del projecte a nivell estatal, per explicar en més profunditat en què consisteix la iniciativa.

Sota el títol 'Banc del Temps: donar, rebre i compartir el nostre temps', la directora de l'Associació Salut i Família, Elvira Méndez, ha explicat a la Casa de Cultura els objectius, orígens i difusió dels bancs del temps arreu del món. Ho ha fet acompanyada de la regidora de Participació Ciutadana, Marta Subirà, que en la presentació de la xerrada ha confirmat que ja són 26 les persones sòcies del Banc del Temps a Sant Cugat. Subirà s'ha felicitat per aquestes xifres i ha emplaçat a tothom a continuar treballant. L'escoltem.

Marta Subirà

Estem molt contents de la bona rebuda de la iniciativa per part de la ciutadania de Sant Cugat, ja que ja hi ha 26 persones apuntades


La regidora de Participació Ciutadana ha desvelat també que el 80% dels inscrits són dones i que això posa de manifest la voluntat de les dones de participar en tota mena d'iniciatives, però ha recordat que s'ha d'intentar que també hi participin els homes i els joves perquè el banc sigui realment ric.

Elvira Méndez, de la seva banda, ha incidit especialment en el fet que el Banc del Temps és una manera de crear lligams comunitaris, de fer ciutat, com s'està fent des de l'any 1998 a Barcelona, ciutat pionera del projecte a l'Estat espanyol. Escoltem Elvira Méndez.

Elvira Méndez

Ara es tracta de promoure intercanvis en quantitat i en qualitat, perquè una de les idees bàsiques del Banc del Temps és construir comunitat


En aquest sentit, i per tal que el projecte es vagi materialitzant i es produeixin els primers intercanvis el més aviat possible, s'ha emplaçat els ja socis i aquelles persones interessades en el banc del temps, a una primera trobada el proper 1 de març. Serà a les 7 de la tarda a la Casa de Cultura, per poder veure ja les primeres llistes d'ofertes i demandes que han fet els socis en inscriure's i demanar els primers serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.