Sant Cugat continua buscant la 'solució jurídica' per municipalitzar l'aigua

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat al programa 'Línia Directa' que l'Ajuntament i l'AMB treballen per concretar el futur de la gestió de l'aigua


  • Comparteix:

'És un compromís d'aquest govern'. Així s'ha reiterat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, preguntada sobre la municipalització de la gestió de l'aigua. Ingla ha explicat que el consistori continua treballant, juntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), una 'solució jurídica' que faci viable la municipalització, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Cataluna (TSJC) atorgui la competència a l'ens supramunicipal en comptes de als ajuntaments. Mentrestant, s'ha demanat a l'AMB la creació d'una empresa 100% pública per a la gestió metropolitana.



Mentre no es troba aquesta solució a les competències, ha dit Ingla, l'Ajuntament continua "avançant en la preparació per poder assumir aquesta gestió", que era un dels acords del pacte de govern.

De fet, segons un informe encarregat per l'Ajuntament a una consultora externa, la fórmula "més eficient" per a la gestió de l'aigua seria a través d'una empresa pública, fet que també podria comportar la reducció en un 15% de les tarifes i congelar-les durant 10 anys. De moment, però, Sorea seguirà gestionant el servei municipal d'aigua a Sant Cugat mentre la municipalització continua a l'espera.

L'alcaldessa també ha donat resposta a altres preguntes que els ciutadans han fet arribar al programa 'Línia directa'.

Àrees verda i blava d'aparcament
L'Ajuntament té previst aprovar al ple d'aquest setembre el reglament que regula aquest tipus d'estacionaments. Segons l'alcaldessa, la manca d'aquesta normativa ha impedit ampliar les àrees verda i blava d'aparcament a altres zones de la ciutat on no estan implantades i que veïns han reclamat. És el cas del barri de Sant Francesc. "La voluntat hi és", ha afirmat Ingla, qui ha explicat que l'ampliació s'ha endarrerit per la falta del reglament.

Plaques fotovoltaiques
L'Ajuntament ja ha tramitat 350 sol·licituds de bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, de les més de 400 que estaven bloquejades des del 2018. La intenció del consistori, ha afirmat Ingla davant les queixes de veïns que porten anys esperant la tramitació, és que a finals d'any s'hagi donat resposta a totes.

Paneroles americanes
L'Ajuntament reforçarà la neteja d'embornals per evitar la propagació de la panerola americana. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reconegut que és una problemàtica que afecta algunes zones de la ciutat, així com altres municipis. És per això que ha assegurat que ho traslladarà als serveis responsables i s'ha compromès a intensificar la neteja.

Voreres i neteja
Són molts els ciutadans que demanen al programa 'Línia directa' actuacions concretes de neteja o de manteniment de la ciutat. L'alcaldessa ha explicat que pel que fa al manteniment de voreres existeix un pla d'actuacions calendaritzat que es va executant, però que s'actua d'urgència en aquells punts que són necessaris. En aquest sentit, Ingla s'ha compromés a estudiar la possibilitat de fer públic aquest calendari.

Respecte, però, a les fulles acumulades als carrers, l'alcaldessa ha estat contundent: "les fulles no són brutícia". L'alcaldessa ha recordat que es van recollint periòdicament i que són conseqüència de "tenir arbres".

La Mirada
"Tota la raó del món". Així ha respost Mireia Ingla la petició d'espais per a la pràctica d'esport i activitats extraescolars de les famílies de l'escola La Mirada. L'alcaldessa ha recordat que el nou edifici està complint el nou calendari previst i, de moment, els alumnes podran fer esport a la ZEM de la Guinardera. De fet, l'Ajuntament i la Generalitat es faran càrrec del transport dels alumnes fins a l'equipament esportiu.

Pantalles acústiques
L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha assegurat que estan fent tot el possible per assolir la instal·lació de pantalles acústiques per minitzar l'impacte de l'autopista al barri de Mas Gener. "Tenim molt bones sensacions", ha afirmat Ingla, qui reconeix que es tracta d'una reivindicació històrica i justa. "Creiem que estem avançant per primera vegada", ha dit sobre les converses amb el ministeri de Foment, responsable d'aquesta instal·lació.





Mireia Ingla

El que estem fent és treballar amb l'AMB per trobar una solució jurídica per poder fer-ho com Ajuntament. Mentrastant, hem demanat a l'AMB que creï una empresa pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.