Les entrades esglaonades i les mascaretes es repeteixen en un nou curs escolar

El curs arrenca als centres santcugatencs amb més de 21.500 alumnes


Temes relacionats

Pilar Gorina (regidora d'Educació): 'Tots els canvis per la pandèmia que hagin sigut positius s'han de quedar a l'escola' (13/set/21)

Aquest és el calendari escolar del curs 2021-2022 (13/set/21)

Sant Cugat encara l'inici de curs amb un risc de rebrot moderat i el 70% de la població vacunada (13/set/21)

[FAQ] Què es pot fer i què no durant aquest curs escolar? (13/set/21)

La mascareta, obligatòria dins de classe, i al pati, depèn (13/set/21)

Les famílies poden entrar a les escoles, amb condicions (13/set/21)


  • Comparteix:

La pandèmia encara està present i també s'ha fet notar en la tornada a les aules. El primer dia de classes ha estat protagonitzat de nou per les entrades esglaonades i les mascaretes, tot i que aquest curs les mesures per evitar els contagis es van adaptant a una situació epidemiològica que va millorant i permet flexibilitzar algunes mesures. Tal com ha explicat la directora de l'Escola Joan Maragall, Alícia Arcalís, a Cugat Mèdia, 'encarem aquest curs amb més normalitat i amb l'opció de poder fer un ús més normalitzat dels espais'. Així, més de 21.500 alumnes de centres santcugatencs han arrencat aquest dilluns un nou curs escolar entre retrobaments.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i la regidora d'Educació, Pilar Gorina, han estat presents en aquesta primera jornada tan especial per a les famílies, ja que s'han apropat fins a l'Escola Turó de Can Mates i l'Institut Joaquima Pla i Farreras. Ingla ha recordat les actuacions que l'Ajuntament ha fet durant l'estiu i ha assegurat que "seguirem donant suport amb tot allò que calgui". Gorina, d'altra banda, ha explicat que alguns canvis que es van aplicar l'any passat s'han quedat perquè són positius pel centre, com "les diferents portes d'accés a l'escola".

Més enllà de les mesures per evitar contagis, la tornada a les classes ha deixat les imatges habituals de cada setembre: pares amb ganes d'un nou inici de curs, alumnes que es retroben amb els companys, docents que ho tenen tot a punt i motxilles plenes.

Els tradicionals nervis del primer dia també han estat presents a la jornada. "Estic una mica nerviosa però jo crec que anirà molt bé", ha dit una de les noves alumnes de l'Institut Joaquima Pla i Farreras, la Patrícia Serrano. Per la seva banda, el pare d'un alumne de l'Escola Joan Maragall, Eduard Pla, també ha posat èmfasi amb la necessitat de començar el nou curs. "Tant els nois i noies com les famílies necessitem tornar a agafar el ritme. Comencem el curs nou amb molta il·lusió i amb ganes", ha assegurat.

De moment, i fins al juny, es mantindran els grups estables de convivència i l'ús de la mascareta serà obligatori dins de l'aula. Les principals novetats són que al pati, a l'exterior, podran interactuar alumnes de grups diferents de convivència, sempre amb mascareta, i en el cas que només hi hagi un grup bombolla al pati, llavors podran treure's la mascareta. Un altre canvi és que les famílies poden entrar als centres educatius per acompanyar els seus fills, sempre que no s'entri a l'edifici. A més, l'alumnat vacunat amb la pauta completa no caldrà que faci quarantena encara que hi hagi un positiu al seu grup i, de fet, si s'aprova la vacunació per als menors de 12 anys, se seguirà el mateix criteri.

El curs en xifres
Dels més 21.500 alumnes matriculats fins ara, el 22,3% són d'Infantil (4.806 alumnes), el 36,4% de Primària (7.847 alumnes), el 26% de l'ESO (5.615 alumnes) i el 15,3% de secundària postobligatòria (3.300 alumnes, el 8,9% a Batxillerat, el 2,6% de Cicle Formatiu de Grau Mitjà i el 3,8% de Cicle Formatiu de Grau Superior).

Són xifres similars a l'any passat, tot i que destaca la tendència a l'alça de la demanda a la secundària postobligatòria (del 6,76% respecte al curs anterior). Les dades, però, encara són provisionals i especialment a Sant Cugat, on destaca la matrícula viva (sol·licituds fora del termini de preinscripció), que continua sent un factor clau. Des que va acabar el període de preinscripcions fins al setembre s'han rebut 265 sol·licituds, més del doble que l'any passat (128).












Mireia Ingla

L'Ajuntament ha fet moltíssimes actuacions aquest estiu per poder tenir les escoles a punt. I evidentment seguirem donant suport amb tot allò que calgui.

Pilar Gorina

La majoria de centres han refet els grups, però n'hi ha que han mantingut diferents entrades.

Alícia Arcalís

Tothom té el reclam de ser molt prudent i de posar-hi moltes ganes. Encarem aquest curs amb més normalitat i amb l'opció de poder fer un ús més normalitzat dels espais, poder fer més sortides... Sembla que ja tornem a una certa normalitat.

Guillermo Matías

El professorat ja no ha de formar part d'un grup estable, en un mateix grup hi podran intervenir més professors, i per tant podrem fomentar el treball especialitzat. I, finalment, els alumnes vacunats no hauran de fer quarantena i, per tant, la presencialitat es garantirà més.

Eduard Pla

Tant els nois i noies com les famílies necessitem tornar a agafar el ritme. Comencem el curs nou amb molta il·lusió i amb ganes.

Patrícia Serrano

Estic una mica nerviosa però jo crec que anirà molt bé. Avui crec que ens explicaran com aniran les classes, ens presentaran els companys, potser ens donaran els portàtils...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.