Mercè Conesa, nomenada nova directora de l'Incasòl

L'exalcaldessa de Sant Cugat, i expresidenta del Port de Barcelona, substitueix Albert Civit al càrrec


  • Comparteix:

Damià Calvet i Mercès Conesa en una imatge d'arxiu quan estaven al govern de Sant Cugat / Cugat Mèdia

Damià Calvet i Mercès Conesa en una imatge d'arxiu quan estaven al govern de Sant Cugat / Cugat Mèdia

L'exalcaldessa de Sant Cugat Mercè Conesa (2010-2018) és la nova directora de l'Incasòl (Institut Català del Sòl), tal com va avançar ahir el diari Ara. Ha estat nomenada aquest dimarts pel consell executiu del govern català en substitució d'Albert Civit, que ocupava el càrrec des que un altre santcugatenc, Damià Calvet, va deixar la direcció de l'ens fa tres anys. Conesa va deixar l'alcaldia de Sant Cugat el juny de 2018 par marxar a presidir el Port de Barcelona fins que el juliol d'aquest any, precisament Calvet la va substituir a la presidència d'aquest ens públic. L'Incasòl és un organisme que depèn del departament de Territori, del qual n'és conseller el també santcugatenc Jordi Puigneró.

Mercè Conesa arriba a la direcció de l'Incasòl després que el 5 de juliol deixés la presidència del Port de Barcelona. Conesa va ser rellevada per un altre polític santcugatenc, Damià Calvet, després que aquest deixés la conselleria de Territori i Sostenibilitat (maig 2018-maig 2021). Calvet també havia sigut director de l'Incasòl prèviament, durant cinc anys, entre el 2013 i el 2018. Va compatibilitzar el càrrec a l'Incasòl amb el de regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat (2015-2018), coincidint amb l'alcaldia de Mercè Conesa (2010-2018). De fet, Calvet va deixar l'Incasòl per convertir-se en conseller d'un departament del qual prèviament n'havia sigut el secretari general (2011-2013), quan l'exalcalde de Sant Cugat Lluís Recoder n'era el conseller (2010-2012). Calvet és qui va nomenar Conesa presidenta del Port el juny de 2018.

Qui ha nomenat Conesa a la direcció de l'Incasòl és l'actual conseller de Vicepresidència i Territori, el també santcugatenc Jordi Puigneró, qui va coincidir amb Conesa a l'Ajuntament de Sant Cugat. Puigneró va ser regidor des del 2005 -nomenat per Recoder- fins al 2015, quan va ser nomenat secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de la Generalitat. El 2018 el president Quim Torra el va escollir com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, càrrec que va ocupar fins aquest mes de maig va ser nomenat vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori. De fet, la carpeta de Territori l'hereta de Damià Calvet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.