El llibre de condol d'Arcadi Oliveres, custodiat per l'Arxiu Nacional de Catalunya

L'Arxiu Nacional ja disposa del fons personal d'Oliveres


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) suma una peça més a la conservació del llegat de l'economista i activista santcugatenc Arcadi Oliveres. Aquest dijous s'ha lliurat a aquest equipament de país el llibre de condol per la seva mort, que s'ha tancat amb la signatura de la consellera de Cultura, la també santcugatenca Natàlia Garriga, que l'ha qualificat com 'un dels grans referents ètics' de Catalunya. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla; la presidenta de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Neus Sotomayor; i també de la vídua d'Oliveres, Janine Künzi; així com altres regidors de la ciutat.

Per a Ingla, aquest acte és "una manera més de retre homenatge" a l'activista, de qui ha lloat la capacitat que tenia de "sacsejar consciències". En aquest sentit, la Sotomayor ha celebrat que Oliveres, juntament amb la Unipau, s'hagin convertit en "un referent" per a moltes persones de la ciutat.

El llibre de condol se suma al fons documental que Arcadi Oliveres va lliurar a l'Arxiu Nacional aquesta primavera: són més de 100 caixes amb documentació de diversos àmbits, com la docència, la comunicació o l'associacionisme.

Fa just una setmana Oliveres va rebre a títol pòstum la Medalla d'Or, la màxima distinció honorífica que lliura la Generalitat de Catalunya.






Natàlia Garriga

Vull expressar el condol pel traspàs d'Arcadi Oliveres, un dels grans referents ètics del nostre país.

Mireia Ingla

És una manera més de retre-li homenatge a l'Arcadi, una persona que ha sacsejat la consciència de molta gent.

Neus Sotomayor

L'Arcadi té a Sant Cugat moltes persones que tenen la Unipau com a referent, però sobretot a ell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.