Quantes bicicletes circulen cada dia per la Rambla del Celler?

S'inaugura el primer tòtem que fa visible el recompte de bicicletes i patinets elèctrics que circulen pel carril bici


  • Comparteix:

El comptador triga uns segons en actualitzar-se / Foto: Cugat Mèdia

El comptador triga uns segons en actualitzar-se / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha posat en funcionament un tòtem a la Rambla del Celler per visualitzar en temps real el nombre de bicicletes i patinets elèctrics que hi circulen. En els pròxims dies també s'instal·larà un altre comptador al camí de Can Gatxet. L'Ajuntament ha triat aquests dos punts perquè són molt transitats i són cèntrics i, de fet, des del maig del 2019 ja recullen dades d'aquests trajectes en comptadors interns que es poden visualitzar a través de la web d'Eco-Counter.

La inauguració està emmarcada dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra del 16 al 22 de setembre sota el lema 'Fes salut. Mou-te de manera sostenible'. La Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha explicat que es tracta d'una "reivindicació històrica del col·lectiu ciclista de la ciutat" i que encaixa amb el model de ciutat pel qual estan apostant les grans ciutats occidentals com Nova York, París o Londres.

Els tòtems, que han tingut un cost total de 28.000 euros, ajudaran a mesurar l'ús de la bicicleta al centre de Sant Cugat. Gordó també ha comentat que les pantalles tenen un element de joc que promou que la ciutadania se sumi a un repte col·lectiu per aconseguir nous rècords. En un futur s'estudiarà si instal·len nous comptadors a altres punts de la ciutat, segons Pere Soler, tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat.

La Setmana de la Mobilitat finalitzarà aquest dimecres amb el 'Dia Sense Cotxes', quan es tallarà la Rambla del Celler i l'avinguda de Cerdanyola per fer-hi activitats pedagògiques per a totes les edats. José Gallardo, regidor de Mobilitat, ha recordat que el bus urbà també serà gratuït durant aquest dia amb l'objectiu de "promocionar el transport públic".






Pere Soler

Aquests tòtems ens ajudaran a mesurar l'ús de la bicicleta sobretot en el centre, en dos artèries com són el Pla de Vinyet i aquí, que és on realment hi ha una freqüència i on s'incentiva aquests desplaçaments interns de la ciutat. Per tant, són dos desplaçaments estratègics i es buscarà juntament amb l'equip de mobilitat si s'escau instal·lar-ne en el futur en altres punts de la ciutat.

José Gallardo

Tallarem aquest carrer de cinc a vuit del vespre on farem activitats, igual que a l'avinguda Cerdanyola. Per tant, animar a tothom a que hi participi i també fem gratuït el transport públic a Sant Cugat el dia sense cotxe per donar aquesta alternativa de mobilitat i per tant promocionar el transport públic a la nostra ciutat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.