El nou centre cívic i cultural de l'espai del garden de Valldoreix, encara per definir

El govern de l'EMD i les entitats no es posen d'acord en la primera reunió, però es tornaran a trobar a mitjans d'octubre per concretar com serà


  • Comparteix:

Espai de l'antic garden, a tocar de l'EMD de Valldoreix / Foto: Google Maps

Espai de l'antic garden, a tocar de l'EMD de Valldoreix / Foto: Google Maps

El nou centre cívic i cultural de Valldoreix, una reivindicació històrica del veïnat que s'ha d'ubicar a l'espai on hi havia l'antic garden, a tocar de la Casa de la Vila, encara no té definit un projecte. En una reunió aquesta setmana, el govern de l'EMD ha plantejat als representants dels col·lectius de la vila, que han de fer ús d'aquest nou equipament, algunes "traves" que alentiran el procés: l'expropiació d'un terreny del costat d'un particular i la redacció d'un nou pla especial. Les entitats estan decebudes amb les explicacions i preferirien accelerar la construcció d'un centre "fonamental" per a Valldoreix sense comptar, per exemple, amb el terreny que s'ha d'expropiar. Les dues parts s'han emplaçat a una propera reunió, a mitjans d'octubre, per definir quin projecte tirarà endavant i decidir quins usos s'hi faran.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha recordat en declaracions a Cugat Mèdia que el govern "està obert" a "altres possibilitats" tot i que aposten per aquesta nova centralitat amb dos edificis, el que implica aquesta expropiació. Puig s'ha compromès a tirar endavant aquesta "reivindicació històrica", malgrat les complicacions. De cara a la trobada del mes que ve, l'EMD concretarà les propostes possibles i la calendarització de la construcció.

Per a les entitats, però, la reunió no va ser productiva. Se senten "decebuts" i no entenen per què no s'encabeix el projecte a l'espai del qual es disposa, d'uns 5.000 metres quadrats però amb uns 2.000 disponibles per a l'edifici, sense haver d'expropiar el terreny del costat. Marcenia Baqués, dels Marxosos del Vallès, considera que "ja n'hi hauria de sobres" si es pogués fer, per exemple, un edifici de tres plantes (amb un canvi de planejament), per a les entitats que el requereixen. Baqués, de fet, assegura que un centre d'aquestes característiques és "imprescindible" per al veïnat i per les mancances d'equipaments i espais amb què es troben les entitats de Valldoreix. Esperaran, això sí, la proposta de l'EMD a la propera trobada per prendre una decisió.

L'EMD tenia previst, mentre no avança el projecte de la centralitat cultural, utilitzar l'espai del garden per a l'ampliació de l'Escola de Música. Des de les entitats, però, consideren que no és prioritària aquesta ampliació i sí disposar d'un centre cívic a la vila.




Tall incrustat: Josep Puig

És una reivindicació dels veïns de fa moltíssims anys. Un dels motius de la retirada de les torres d'alta tensió era construir aquest espai. L'objectiu era aquest, però ens hem trobat amb diverses traves i coses que hem de solucionar. Els exposarem les dades concretes perquè, a partir d'aquí ells puguin decidir.

Tall incrustat: Marcenia Baqués

Pensem que aquests diners es destinin a un projecte més social i cultural que a una concessió privada. Un espai tan important, tan bonic no té sentit que es destini a una concessió privada, sobretot perquè tenim moltes mancances aquí al poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.