El Servei Local de Català fa una valoració positiva de la campanya 'Dóna corda al català'

Des d'aquest servei remarquen que la campanya complementa la tasca que porten a terme des de fa anys

Societat

Publicat el 19/feb/05 per Mariona Surribas

El Servei Local de Català assegura que la campanya 'Dona corda al català', empresa pel servei de Normalització Lingüística de la Generalitat està funcionant amb èxit a la ciutat, tal i com demostra el fet que les boques que es reparteixen per complementar la campanya ja s'han esgotat. Tot i això, des d'aquest servei recorden que la campanya és només un acompanyament de la feina que el centre fa a diari des de ja fa anys.

La campanya que ha empres el servei de Normalització Lingüística de la Generalitat titulada "Dóna corda al català" té una bona acollida a Sant Cugat. Així ho ha expressat la coordinadora del Servei Local de Català, Lluïsa Gallego, en declaracions al programa "Barra Lliure" . En aquest sentit Gallego assegura que les boques de joguina que han repartit i que complementen la campanya s'han esgotat ; recalca, a més, que la campanya sobre tot està ajudant a que els ciutadans no tinguin por a equivocar-se quan parlen català.
L'escoltem

Lluisa Gallego

Tradicionalment ha semblat que el parlar català anés lligat a la hipercorrecció, ara el que ens diu la campanya és que no tinguem vergonya a equivocar-nos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Gallego matisa, però, que la campanya és una eina més per complementar el treball que el centre fa a diari. El servei local de català, diu, continua oferint cursos per aprendre la llengua i també es segueix de prop el programa "voluntaris de la llengua" on els ciutadans s'ofereixen a ajudar a les persones que volen millorar el seu català.
A més Gallego ha explicat que, per tal d'agilitar els tràmits d'inscripció als cursos, ara les oficines del centre, situat a la casa de cultura, estan obertes cada dimecres.

Lluisa Gallego

Hem agilitzat el procés d'inscripció als cursos que oferim i cada dimecres obrim les oficines, matí i tarda.



Pel que fa a la campanya "Dóna corda al català", Gallego puntualitza que és novedosa per la seva frescor i la seva vessant més propera als ciutadans. En aquest sentit ,explica, que el centre tornarà a comptar amb més boques de joguina per repartir.