Juga i fes costat al comerç local amb 'El joc de Sant Cugat'

La santcugatenca Esther Lupiáñez porta a la ciutat un joc de taula per a petits i grans


  • Comparteix:

Esther Lupiañez amb El joc de Sant Cugat, als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Esther Lupiañez amb El joc de Sant Cugat, als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

'El joc de Sant Cugat', una proposta lúdica a mig camí entre l'Oca i el Monopoli que promociona el comerç local a la vegada que diverteix a tota la família. Així defineix aquest joc de taula Esther Lupiáñez, la santcugatenca encarregada d'adaptar-lo a Sant Cugat i comercialitzar-lo. El joc, que es podrà adquirir als comerços locals per 27 euros aquestes festes de Nadal, compta amb la participació de la il·lustradora Mariana Castel.

ESCOLTA-HO

Esther Lupiáñez viu a Sant Cugat des de fa més de 20 anys. Se'n va enamorar quan venia a visitar un dels clients de l'empresa familiar i, finalment, va decidir instal·lar-s'hi. Va estar al capdavant de l'escola de dansa Nexus i, arran del confinament, va crear el portal 'Sant Cugat Mola' per promoure el comerç local.

Va ser gràcies a aquesta iniciativa que Enric Cervera, un emprenedor lleidatà, la va contactar per fer la versió santcugatenca d'El joc de Lleida, un joc de taula per a tota la família que va llançar Cervera fa més de deu anys i que ja s'ha adaptat a 22 municipis. "És un joc que permet que pares, avis i nens facin una activitat tots junts. Això no és fàcil de trobar i és molt maco", assegura la santcugatenca.

El joc de Sant Cugat
Detall de la portada de la versió santcugatenca del joc / Imatge: Mariana Castel


L'objectiu del joc és ser el primer jugador que compri un total de set locals. Així, qui tingui prou 'cugateuros', podrà fer-se amb la Immobiliària Feliu Franquesa o l'Ateneu Santcugatenc, entre d'altres. Durant la partida, per això, també es pot caure a les caselles sorpresa, on els jugadors es poden veure obligats a canviar-se d'ulleres o a matricular-se a un curs d'anglès, per posar alguns exemples. I sempre a botigues i locals santcugatencs. "Són accions simpàtiques on la promoció dels comerços locals queda molt ben integrada", diu Lupiáñez.

A banda del comerç local, Lupiáñez també considera important la promoció del patrimoni cultural. És per això que al tauler hi ha volgut representar entitats emblemàtiques com els Diables i els Castellers, monuments com el Monestir i el rocòdrom del Club Muntanyenc, i símbols santcugatencs com el Pi d'en Xandri o el Celler Modernista.


Esther Lupiañez

Aquest joc permet que facin una activitat junts els pares, els nens i els avis, i no és fàcil de trobar una activitat perquè tots estiguem enfocats o atents amb alguna cosa. I això és molt maco, sobretot de cara a Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.