El CEIP Collserola participa en un intercanvi pedagògic amb mestres de Bòsnia


  • Comparteix:

El CEIP Collserola de Sant Cugat torna a participar aquests dies en el programa 'Per un retorn en clau de reconciliació' que organitza l'ong Mestres per Bòsnia. Es tracta d'una iniciativa que compta amb la participació de diferents centres escolars de Catalunya i les Balears, i que pretén ajudar a fomentar la convivència plurinacional a Bòsnia-Herzegovina.

Un dinar al CEIP Collserola entre representants de l'escola, membres de de l'ONG 'Mestres per Bòsnia' i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha servit per donar la benvinguda a una parella de mestres de Bòsnia, un de la comunitat bòsnia i un altre de la comunitat serbobòsnia, del grup de cinc parelles que està fent una estada de 12 dies a 5 escoles de Barcelona, Montmeló, Palma de Mallorca i Sant Cugat del Vallès.

Aquesta estada està inclosa dins del pla d'actuació 'Per un retorn en clau de reconciliació' i té com a principal objectiu fomentar la convivència plurinacional de Bòsnia i Herzegovina, impulsant una cultura de la pau, basada en el diàleg, la negociació i la justícia.

Més específicament, l'estada d'aquests profesors persegueix, a part de l'observació del funcionament de la vida diària de l'escola, tres objectius molt clars. Ho explica Eulàlia Monturiol, coordinadora de 'Mestres per Bòsnia' a Sant Cugat i mestre del CEIP Collserola.

Eulàlia Monturiol

Els tres objectius són la relació mestre alumne, la gestió del temps i la relació de l'escola amb les famílies


Es tracta, ha afegit Monturiol, un treball conjunt per ajudar a tirar edevant el país.

En aquest sentit s'ha expressat un dels mestres bosnis, que creu que aquesta experiència els pot permetre conèixer altres eines i altres punts de vista que els poden ser útils en la seva feina de mestres i remar en la direcció correcta. L'escoltem.

Mestre bosni

éS una ampliació dels punts de vista dels mestres i veure altres cultures i tradicions per poder aplicar-se millor en el seu treball de conciliació


D'altra banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramón, ha valorat molt positivament la iniciativa i ha recordat que el consistori ja fa 4 anys que hi dóna suport ja que encaixa molt bé en les polítiques aplicades des de l'ajuntament. Toni Ramón

ToniRamon

Ja fa 4 anys que donem suport al projecte perquè encaixa amb les polítiques del consistori ja que és un projecte dins de l'àrea de la Mediterrànea i és un un projecte de reconstrucció de pau


Recordem que aquesta estada és un dels tres programes del Pla d'actuació 'Per un retorn en clau de reconciliació' que 'Mestres per Bòsnia' està duent a terme des de 2001. Les altres dues són els seminaris que es fan a l'estiu a Bòsnia i la dotació de materials i petites infraestructures escolars en col·laboració amb l'associació 'Bòsnia Viva' de Palma de Mallorca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.