Un santcugatenc passa 10 dies empresonat als EUA per excedir en 14 hores el temps màxim d'estada


  • Comparteix:

Un jove santcugatenc ha passat 10 dies tancat en una presó als Estats Units per tenir el visat caducat per 14 hores. La policia el va detenir quan es dirigia cap a l'aeroport de Miami, ja de retorn a Barcelona després d'haver viscut tres mesos amb una família nord-americana. Ara no podrà tornar a Estats Units en 10 anys.

El jove santcugatenc Enric Català assegura haver viscut la part més fosca de la política d'immigració del govern nord-americà. I és que el jove santcugatenc ha passat 10 dies tancat en una presó dels Estats Units per excedir-se en 14 hores del límit legal d'estada de 90 dies que marcava el visat. La policia el va detenir quan es dirigia amb autobús cap a l'aeroport de Miami per tornar a Barcelona, després d'haver viscut tres mesos amb una família del país.

El jove santcugatenc, de 22 anys, explica que en l'ultima parada del bus un agent el va aturar per demar-li la documentació. L'enrenou, diu, va començar quan l'agent i ell es van adonar que la data d'entrada indicada en el visat era d'un any anterior a la real. Un cop aclarit l'error, diu Català, l'agent es va adonar que el visat estava caducat només per 14 hores, fet que també va sorprendre el jove. Escoltem Enric Català.

Enric Català

Malgrat van veure que estava a punt d'agafar l'avió i que ni jo mateix m'havia adonat que la meva estancia s'excedia en 14 hores, em van tancar a la presó. Em van col.locar un tratge tronja com si fos un criminal.


Català assegura que no va poder comunicar-se amb el consolat espanyol fins l'endemà de ser empresonat. Al cap de 10 dies, el 3 de febrer, Català va ser deportat. El jove explica que ha patit una injustícia molt gran per un error humà, en considerar que els 90 dies de permís del visat corresponien a tres mesos. Català també recalca que a la presó de baixa seguretat on va ser retingut ha pogut comprovar la 'duresa' de l'administració nord-americana en matèria d'immigració. L'escoltem.

Enric Català

Allà aprens la cara més dura de la política d'inmigració del govern nord-americà. Vaig compartir la presó amb persones que feia vint anys que treballaven al país i que serien deportades.


El jove santcugatenc, que va passar el dia del seu aniversari tancat a la presó i que no podrà tornar als EUA en 10 anys, assegura que la seva família i ell intentaran per la via legal que se'ls indemnitzi d'alguna manera, ja que Català considera que l'error en la data d'entrada del visat va ser el desencadenant del seu empresonament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.