Actuació a l'arbrat de diversos punts de la ciutat per fer front a la proliferació d'insectes

Diversos veïns s'havien queixat per la plaga d'insectes als plataners


  • Comparteix:

Moment de l'actuació aquesta matinada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Moment de l'actuació aquesta matinada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els serveis municipals de manteniment dels espais verds de la ciutat han efectuat aquest dimecres de matinada un tractament fitosanitari a l'arbrat de diversos punts de la ciutat pel control de l'insecte corythuca ciliata, conegut com a tigre del plàtan. Diversos veïns s'havien queixat de la proliferació d'aquest insecte que, tot i les molèsties que genera perquè vola i es fica a l'interior de les cases, no suposa cap perill per a la salut, segons ha informat l'Ajuntament.

En concret, s'ha actuat a l'arbrat viari del carrer de Vallseca, l'avinguda del Bell indret, el carrer Bonaventura de Gaiolà, de Josep de Peray, de Ramon Llull i de Puig de Rimila. L'Ajuntament ja havia fet diversos tractaments a les zones on hi ha més plataners, especialment als barris de Mira-sol i Can Mates, però tot i així ha tingut una forta proliferació durant l'estiu per les condicions meteorològiques.

El tractament consisteix a una aplicació amb adob foliar i Deltametrin al 1.5%, atomitzada sobre les capçades dels arbres. En tractar-se de productes químics, la intervenció s'ha efectuat durant la nit, entre les 22.30 h i les 5.30 h, per minimitzar les molèsties als veïns. De fet, quan hi ha previstes aquest tipus d'actuacions s'avisa als veïns, es publica al web municipal i a l'apartat dirigit a persones amb hipersensibilitat química. Aquest servei permet la subscripció per rebre els avisos.

La previsió és que amb l'arribada del fred, l'insecte comenci la seva hivernació i, per tant, no hi sigui present fins a la primavera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.